BVB – TOT | Az EL-ért küzdhet a Borussia a csoportvezető ellen

Szerző: | 2017. nov. 20. | Beharangozó

Mondhatni lefutottá váltak a Bajnokok Ligája H-csoportjának küzdelmei, hiszen a Tottenham biztos továbbjutó, a Real Madrid csak matematikailag fogható be, de ahhoz két vereséggel kéne zárnia a Dortmund és az APOEL ellen. Az egyetlen, amiért harcolhat Peter Bosz csapata, a harmadik hely, mely az Európa-liga küzdelmeibe való bekapcsolódást jelentené a németek számára. Bár az APOEL reálisan nézve nem esélyes sem a Real, sem a Hotspur ellen, nem szabad félvállról venni a küzdelmet, és meg kell harcolni azért, hogy ezt kivívja a csapat. Most a londoniak ellen kezdhetnek Schmelzerék.

A szezon eleji varázst kissé megtörte a Tottenham, amikor 3-1-re győzte le a Wembleyben a Borussiát (amely stadionban addig híresen szenvedett a Hotspur), azóta pedig minden a feje tetejére állt: a csapat árnyéka önmagának, a bajnokságban sorozatos vereségek érik, és a BL-küzdelmeitől is lényegében elbúcsúzott, miután a Real is két vállra fektette, majd az APOEL is két döntetlent csalt ki a párharcból.

Kemény küzdelem a labdáért

 

Bosz együttese immáron a dobogó alsó fokáért küzd, és az előjelek továbbra sem biztatók: a pénteki játéknap során a frissen feljutott Stuttgart bizonyult jobbnak, és múlta felül 2-1-re a Sárga-Feketéket. Bár a Tottenham is vereséggel hangolt, ellenfele keményebb volt, hiszen az Arsenal otthonában vívtak észak-londoni derbit a felek – Pochettino együttese viszont jóval stabilabb formát mutat. A londoniak negyedikek a bajnokságban 3 vereséggel (ráadásul csak nagycsapatok ellen kaptak ki, hiszen az Arsenal mellett a Manchester United és a Chelsea bizonyult jobbnak), a BL-ben pedig 4 pontot hoztak el a címvédő madridiak ellen, ami mindenképp megsüvegelendő teljesítmény a BL-ben harmadszor résztvevő csapattól.

Tovább tetézi a bajt, hogy Sokratis a hétvégi bajnokin megsérült, és bár a Revierderbyn várhatóan vállalni tudja a játékot, a hétközi BL-fordulóban aligha számíthat rá a csapat. Aubameyang visszatérhet eltiltását követően, de a gaboni fegyelmezetlensége is kérdőjel az egyenletben, hogy mekkora kihatással lesz a csapat teljesítményére.

A gabonival sincs minden rendben…

 

Biztató viszont, hogy Philipp és Jarmolenko játékára szintén adhat a csapat, így a házi gólkirály kiesésével is erős maradhat a támadószekció. A BILD információi szerint ráadásul Bosz ultimátumot kapott a vezetőségtől, és posztja megmaradását a Tottenham és Schalke elleni meccsekhez kötötték – kemény feladat, ráadásul a holland tréner stabilan ugyanazt a 4-3-3-as játékot játszatja, melynek végrehajtására a csapat jelen pillanatban nem alkalmas, és amelyet az ellenfelek már kiismertek, és ki tudnak védekezni.

Sorsfordító mérkőzés előtt állunk – több szempontból is

 

A mérkőzés játékvezetője Clément Turpin lesz. A 35 éves játékvezető 2007-ben kezdte meg tevékenységét, 2010 óta pedig nemzetközi szinten is számítanak munkájára. 2010-ben, 11-ben, 14-ben és 15-ben az év francia játékvezetőjének választották a sípmestert, aki összesen 325 mérkőzésen dirigált eddig az U17-es VB-től kezdve a Bajnokok Ligájáig.

Turpin bevetésen

 

A 2016-os francia EB-n ő volt a legfiatalabb bíró, és ugyanezen évben az olimpiai játékokon is számítottak munkájára. Turpin nem szűkölködik a sárga lapokban, összesen 1039 alkalommal villantotta fel a figyelmeztető kártyát.

A mérkőzés holnap 20:45-kor startol el, és aligha vonja kétségbe bárki, hogy a Borussiára ráfér már a győzelem. Hőn reméljük, hogy ez végre megadatik – még akkor is, ha nagyon komoly tétje számunkra már nincs a találkozónak. De a kis öröm is öröm, így mindent bele, NUR DER BVB!