Pletykafészek - Élő

Kagawa: Teljesen üres volt a fejem

Shinji Kagawa hét évvel ezelőtt játszotta az első Ruhr-vidéki derbijét, ami örökké emlékezetes marad számára: duplázni tudott és a mostanit is hasonlóan izgatottan várja.

Egy átlagos zord őszi csütörtöki napon és közeledve a szombathoz, német focirajongók ezrei hangolódnak a hétvégén esedékes 151. Revierderbyre. A hétközi Tottenhamtól elszenvedett vereségből és ezzel együtt a BL-kiesésből felocsúdva a sárga-feketék középpályása, Shinji Kagawa a "Wurst mit Soße" nevezetű falatozóban a helyi finomságok árait szemlézve, majd jóllakottan osztotta meg az emlékeit a derbiről.

"Teljesen üres volt a fejem. A Veltins-Arenában az ellenfél szurkolói addig voltak hangosak, majd később néma csendbe burkolóztak. Emlékszem erre a meccsre. Amikor gólt rúgtam, hihetetlen érzések szabadultak fel a csapattársaimból, már akkor tudtam: ez a derbi és egy fontos gólt szereztem." – elevenítette fel a történteket Kagawa, aki japán játékosként először tudott duplázni a Revierderbyk történetében.

Nem tagadás, hogy a Schalke ellen idegenben aratott 3-1-es győzelem hatalmas lökést adott a csapatnak. A  Dortmund menetelése 12 veretlen bajnokin tartott, amit december közepén az Eintracht Frankfurt tört meg.

"Ez volt az első szezonom akkoriban Dortmundban és ezután az összecsapás után változott meg a helyzetem. Rájöttem, mennyire fontos rangadó. Talán még mindig ezért vagyok úgy oda ezekért a találkozókért." – tette hozzá.

A mérkőzést szombaton 15:30-kor rendezik, amit az Eurosport2 élőben közvetít.

Infók róla: Lenko Patrick

My country is the world...and my religion is to do good.

Olvastad már?

BL: teljesen kiegyenlített párharc vár ránk

A Borussia a Tottenhammel találkozik a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében - derült ki a hétfői sorsoláson. A továbbjutási esélyekről nehéz egyelőre nyilatkozni, de vélhetően az egyik legkiegyenlítettebb párharcot fogja látni a Wembley (vagy a felújított White Hart Lane) és a Signal Iduna Park közönsége egyaránt.