Pletykafészek - Élő

Pszichológusokhoz küldik a dortmundi sztárokat

Szakemberek segítségét veheti igénybe a vezetőség a kialakult helyzet orvoslására.

Szörnyű pillanatokat éltek át a Dortmund labdarúgói április 11-én. A csapat buszánál – közvetlenül a Monaco elleni BL-meccs előtt – bomba robbant. Az esetben Marc Bartra kezét megvágta a busz ablakának betörő üvege, őt könnyű sérülésekkel kórházba szállították és aznap sikeresen megműtötték, az együttes többi tagjának nem esett baja. A történtek után a franciák és a németek egyeztetése után másnap rendezték meg a találkozót, amelyen odahaza 3-2-es vereséget szenvedett a Dortmund.

Az utóbbi időben a nyolcszoros német bajnok pocsék formában szerepel, kiváltképp elég csak a Schalke elleni Ruhr-vidéki derbire gondolni: félidei 4-0-ás vezetés után vereséggel felérő 4-4-es döntetlent játszott Peter Bosz legénysége.

"Egy őrült mérkőzés volt. Aki nem látta, az nem hiszi el. A második félidőben nem játszottunk jól. Csak hátra passzok és előreívelések. A mi szintünkön ilyen nem történhet meg." – mondta korábban a lefújás után az 54 éves szakember.

A Dortmund ügyvezető igazgatója, Hans-Joachim Watzke úgy véli, hogy a játékosokat fejben a tavaszi történések megviselhették és ez kihathat a mostani teljesítményre.

"A robbanás poszttraumás stressz szindrómát okozhat akár hónapok után is. Eszmecserét folytattam pszichológusokkal és azt mondták, hogy ez a zavar hat, hét hónappal az eset után tetőzik a legmagasabban. Itt olyan fiatal játékosokról beszélünk, akik egy tragikus eseményt éltek át. Szerencsére profi szakembereink vannak." – mondta Watzke a vasárnapi közgyűlésen.

Infók róla: Lenko Patrick

My country is the world...and my religion is to do good.

Olvastad már?

Bürki ideiglenesen lemondta a válogatottságot

Sokak számára meglepő hírt közölt a közösségi oldalán a svájci válogatott és a Borussia Dortmund kapusa, Roman Bürki, aki egyidejűleg bejelentette, hogy saját döntéséből kifolyólag lemondta a válogatottságot.