Pletykafészek - Élő

B04 – BVB | Mire elég a történelem?

Ma délután a BayArénában lép pályára a Borussia, melyről ugyan kellemes emlékeket őriz a csapat, a jelenlegi formát tekintve aligha lehet nyugodt. Peter Bosz egyesülete hosszú ideje vár az átok megtörésére, kérdés, mire lehet képes a remek formában levő Leverkusen ellen.

A Borussia rég nem látott formában tetszeleg, hiszen szeptember 30 óta nem nyert profi csapat ellen (a Magdeburg elleni találkozó kivétel, de a kiscsapat nem volt egy súlycsoport a BVB-val), és a múlt heti fiaskó sem építette a klub önbizalmát: 4-0-ás előnyről döntetlent játszani egy Revierderby-n nem jó ómen… most újra itt a lehetőség a bizonyításra, ám a feladat nem könnyű: azt a Leverkusent kellene idegenben felülmúlni, amely együttes április óta nem kapott ki hazai pályán, akkor épp a Schalke páholta el a leverkuseni együttest. Szeptember 20 óta azonban nem szenvedett vereséget a klub, így két véglet találkozik holnap a futballpályán.

Ami a Dortmund mellett szólhat az az, hogy legutóbbi tíz találkozásuk során idegenben csak egyszer veszített a csapat, négy győzelem mellé öt döntetlen társul, továbbá legutóbbi négy találkozójukból hármat a Sárga-Feketék nyertek meg. A gyógyszergyáriak viszont legutóbbi 18 mérkőzésükön eredményesek voltak, mely széria a legutóbbi 12 év leghosszabb sorozata a csapat történetében.

Peter Bosz elmondása szerint az e heti tréning intenzív és eredményes volt, és a csapat arra törekszik, hogy visszataláljon a győztes útra. Erre rá is szorul az együttes, hiszen az elmúlt időszak történései alapján rendkívül ráfér a csapatra, hogy sikerrel hagyják el a pályát – elég csak a múlt heti teljesítményre gondolni, ahol egy teljesen megnyert meccset is képes volt elherdálni a klub. Nehéz meghatározni, hogy a gondok merről is erednek, ami viszont kétségtelen, hogy a csapat gödörben van, melyből nem találták meg a kilábalás útját.

A mérkőzést az a Robert Hartmann vezeti, aki már nyolc alkalommal volt érintett a BVB meccsein. A 38 éves játékvezető munkáját Christian Leicher és Markus Schüller segíti a partvonal mentén, a negyedik játékvezető szerepét Christian Dingert tölti be, a videóbírók pedig Wolfgang Stark és Sven Jablonski lesznek.

A mérkőzésre 15:30-kor kerül sor, a BayArénában mutathatja meg a BVB, hogy készen áll visszatérni az év elején megkezdett útra.

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

TSG – BVB | Eljött a visszavágás ideje

A Borussia Dortmund zsinórban tíz mérkőzésen maradt veretlen a Hoffenheim ellen, egészen a tavalyi szezon …