Pletykafészek - Élő

M05 – BVB | “Walk on, with hope in your heart!”

“Walk on, walk on with hope in you’re heart, and you’ll never walk alone, never walk alone!” – Nos, a hétvégi edzőmenesztés és kinevezés után talán így érezhetünk, hiszen most eldől, ki tud-e lábalni a csapat a gödörből, melybe beleesett Bosz-szal. Peter Stöger személyében új impulzus érkezik a csapathoz, nagy kérdés, hogy az osztrák tréner mit tud kezdeni a jelenleg mélyponton lévő Borussiával. Egy biztos, a szívek reménnyel vannak telve, és a csapat mellett továbbra is kitartanak a szimpatizánsok – ezen nem fog múlni.

A gyengélkedés ellenére még mindig a Sárga-Feketék a találkozó esélyesei, hiszen a 14. helyezett csapat otthonába látogatnak, mely együttes szintén rémes formát mutat: 4-4 győzelem és döntetlen mellé 7 vereség is társul, 17 góljuk mellé 24-et kaptak. A Borussia sem büszkélkedhet, hiszen több, mint két hónapja nem nyert mérkőzést profi együttes ellen (szeptember 30 óta), és bár 35 rúgott góljukkal ligaelsők, a mellé társuló 23 gól védelmi hibákra utal erőteljesen.

Azonban mikor, ha nem most térhetne vissza a győzelem útjára a Borussia? Új edző, kedvenc ellenfél: bár ezúttal nem Mainzból érkezett a tréner, de német tapasztalattal bír, hiszen Stöger 5 évig irányította a Kölnt, mely csapattal tavaly a bravúros 5. helyet, és ezzel az Európa-ligát csípték el. A Rajna-vidéki együttes ellen a legutóbbi 14 találkozóból mindössze egyet vesztett el (2014-15-ben), és a lehetséges 42 pontból 35-öt gyűjtött be a vesztfáliai alakulat. Kapott gólok tekintetében is imponáló az arány, hiszen 22 találkozó során 19 gólt kapott csupán a BVB, azaz mérkőzésenként kevesebb, mint 1 alkalommal kapitulál a védelem. A statisztikák azt is kimutatták, hogy 1-0-ás dortmundi vezetés után sosem szenvedett vereséget a csapat, kilenc győzelem és öt döntetlen a mérleg. Aubameyang is kulcsfigura lehet: a Mainz ellen nyolc alkalommal játszott, és kilenc gólban volt érintett, melyekből négyet maga fejezett be, ötöt pedig előkészített.

Sérültek terén egyik csapat sem szűkölködik, mindkét csapatban találhatunk hiányzókat. A hazaiak részéről Brosinski, Muto, Öztunali, Bell, Kodro, Onisiwo és Adler nem bevethető, míg a dortmundi lista a szokásos: Philipp, Durm, Piszczek, Larsen, Rode, Götze, Castro és Reus nem alkalmas játékra.

A mérkőzést Benjamin Brand vezeti – a sípmester 29. alkalommal fúj az élvonalban, és harmadik alkalommal érintett a Borussia. A 28 éves játékvezető 2015 augusztusában debütált a Schalke-Darmstadt találkozón (1-1), a Dortmundnak tavaly a Darmstadt elleni bajnokin (6-0) és a sinsheimi túrán (2-2) fújt. Segítői Robert Schröder és dr. Martin Thomsen lesznek, a negyedik játékvezetői munkát pedig Sven Waschitzki látja el.

A találkozó 20:30-kor veszi kezdetét az Opel Arénában, melyet nagy reményekkel várunk mi is, és a csapat is.
Peter Stöger, számítunk a munkájára, a legjobbakat kívánjuk! You’ll never walk alone!

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

Félgőzzel a biztosra – a Monaco otthonában zárjuk a csoportkört

Ma kerül sor a Bajnokok Ligájában az utolsó csoportkörös fordulónkra, a Monaco otthonába utazott el …