Pletykafészek - Élő

BVB – TSG | A hazai sorozat nagy előny lehet a Borussiának

Ma este a forduló kiemelt mérkőzését a Borussia Dortmund és a TSG Hoffenheim együttese játssza. Peter Stöger győzelemmel mutatkozott be a Sárga-Feketék kispadján, ám mai ellenfele az a Julian Nagelsmann és Hoffenheim lesz, amely kettős remekül harmonizál egymással az elmúlt időszakban.

Hatodik az ötödik ellen. A tabellára pillantva szoros eredményt látunk, és nem alaptalanul: a Sárga-Feketék a kiváló rajtot követően visszaestek, a kékek pedig a tavalyi szezonhoz hasonlóan kiváló idényt produkálnak eddig. A fiatal tréner remekül összerakta csapatát, 7 győzelmük és 5 döntetlenjük mellé 4 vereség társul. Nem is véletlen, hogy számos klubnál felmerült Nagelsmann neve, többek között a Borussiánál is. Ám egyelőre a jelenben kell, hogy maradjunk, és nem feledni, hogy ma ellenfélként érkezik a Signal Iduna Parkba.

De milyen játék várható? A liga leggólerősebb csapata néz farkasszemet azzal a védelemmel, amely 20 kapott góljával e tekintetben a középmezőnyben tanyázik. Ha visszaemlékszünk a Hoffenheim első éveire, akkor meglepőnek hat a 26 szerzett gól, de tény, a TSG mára már olyan futballt játszik, amelyik szemrevaló, és bármely csapat ellen megállja helyét. Házi gólkirályuk, Uth nyolc találatot jegyez, ami viszont fájó pont lehet az Geiger eltiltása, valamint Wagner bevethetőségének kérdése: 4 gólja nem sok ugyan, de második a csapatban, értékes embert kell nélkülözzön hát a sinsheimi együttes, ha sérülése bebizonyosodik. Sérültek terén a Borussia sem panaszkodhat: Götze, Piszczek, Reus, Schürrle, Philipp, Castro, Larsen, Sancho, Rode és Durm – veretes névsor.

Hazai pályán jó sorozata van a csapatnak, hiszen a legutóbbi 11 alkalom során mindössze egyszer maradt alul a Hoffenheimmel szemben mind a bajnokságban, mind a kupában: 2013-ban 2-1-re nyert a kiscsapat. Gólokra alighanem számíthatunk, mindössze egyszer esett meg, hogy 0-0-át játszottak a felek, az is 2009-ben. A Sárga-Feketék a legutóbbi 13 alkalommal betaláltak a hálóba, és 37 góljukkal a legtöbbször zörgették meg a hálót a bajnokságban. A TSG-nél csak három csapat szerzett több gólt idén (Dortmund, Bayern és Leverkusen), kapott gól nélkül pedig csak a bajor óriás hozott le több meccset náluk.

A mérkőzést Harm Osmers vezeti, aki először érintett egy dortmundi mérkőzésen. A fiatal hannoveri sípmester 2016 szeptemberében debütált a ligában, a Freiburg-Mönchengladbach mérkőzésen (3-1). Azóta 15 alkalommal vezetett találkozót az élvonalban. Florian Heft és Thomas Gorniak lesznek a partjelzők, Guido Kleve pedig a negyedik játékvezető. Marco Fritz és Sven Jablonski lesz a videóasszisztens.

A mérkőzés 18:30-kor veszi kezdetét, a várható kezdőcsapatok az alábbiak:

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

Félgőzzel a biztosra – a Monaco otthonában zárjuk a csoportkört

Ma kerül sor a Bajnokok Ligájában az utolsó csoportkörös fordulónkra, a Monaco otthonába utazott el …