Pletykafészek - Élő

Erős nyitás a felzárkózás előtt – visszatekintő (január)

A Borussia Dortmund hivatalos oldalán egy sorozatot nyitottak a szerkesztők, melyben 2017 valamennyi hónapját kivesézik a csapat háza táján történtek kapcsán. Ezt a sorozatot közöljük most nektek, nézzük, mi történt a hamarosan véget érő esztendőben szeretett csapatunkkal!

JANUÁR

Fagy és hideg uralta Dortmundot, 15 fok és ragyogó napsütés Marbellát – a Sárga-Feketék 8 napot töltöttek el Spanyolország déli részén, hogy felkészüljenek a szezon második felére. Akkor még senki sem sejtette, mennyire felkavarodnak az állóvizek…

Pierre-Emerick Aubameyang előtt még csak ekkor állt a java. 238 élvonalbeli társa őt szavazta meg a 2016/17-es szezon első felének legjobbjának. “Nincs meglepetés, 16 gólt szerzett – amelyből néhány igazán fantasztikusra sikerült – 15 fellépésen az őszi kampány során. A Dortmund csatára kivívta társai tiszteletét azáltal, hogy rendkívül hatékony és veszélyes a kapuk előtt, nem is volt véletlen, hogy a liga harmada rá adta le voksát” – írta róla a kicker. A HORIZONT magazin Hans-Joachim Watzkét jelölte az “Év üzletemberének” a marketing kategóriáján belül. “Hans-Joachim Watzke kulcsfontosságú szerepet játszott abban, hogy egy csődközelbe került szervezetből Németország második legerősebb futball-brandjét megteremtse.”

4-1 a PSV ellen, 3-0 a Standard Liége ellen, és 6-1 a Paderborn ellen. A három győzelmet követően a Dortmund egy 2-1-es győzelemmel kezdett az SV Werder Bréma ellen. Egy erős rajt és a korai vezetést követően (André Schürrle révén) Roman Weidenfeller és a keresztléc gátolta meg az egyenlítést. A szünetet követően azonban összejött, a 10 emberre fogyatkozott Bréma bátor játéka kifizetődött Bartels által az 59. percben. A 71. percben azonban Piszczek villant, és a BVB megőrizte vezetését, amivel a 4. helyre jött fel a tabellán. Ezt azonban egy héttel később nem sikerült tartani, köszönhetően az 1-1-es döntetlennek Mainzban, holott a vezetést a vesztfáliai csapat szerezte meg: Schürrle labdát szerzett, és Reus fejezte be az akciót. Duplázásra is adódott lehetőség, hiszen Auba az 5., Castro a 11. percben veszélyeztetett, végül Latza a 83. percben beállította a végeredményt. A csapatkapitányi szalagot viselő Schmelzer csak annyit mondott: “Nem csalódott vagyok. Ideges vagyok!”

A fiatal tehetségnek kikiáltott svéd támadó, a 17 éves Alexander Isak hosszútávon írt alá a Dortmunddal. “Számos európai topcsapat szerette volna szerződtetni” – mondta róla elismerően Michael Zorc. Ugyanezen időben a 18 éves Christian Pulisic 2020. június 30-ig hosszabbította meg szerződését, és elhagyta a klubot Adrián Ramoso és Neven Szubotics (fél évre az 1. FC Kölnbe ment kölcsönbe).

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

VISSZATEKINTŐ: Az U17-esek újabb bajnoki címet szereztek – ez történt júniusban

A BVB hivatalos weboldala útnak indított egy cikksorozatot, melyben az előző naptári év történéseit szedték …