Pletykafészek - Élő

Több tízezren ünnepelték a Borsigplatzon a kupagyőzelmet – visszatekintő (május)

A Borussia Dortmund hivatalos oldalán egy sorozatot nyitottak a szerkesztők, melyben 2017 valamennyi hónapját kivesézik a csapat háza táján történtek kapcsán. Ezt a sorozatot közöljük most nektek, nézzük, mi történt a véget érő esztendőben szeretett csapatunkkal!

MÁJUS

Marcel Schmelzer Alfred Schmidt (1965), Michael Zorc (1989) és Sebastian Kehl (2012) után negyedik BVB-csapatkapitányként emelhette magasba 2017 májusában a Német Kupa trófeáját. A csapat viszonylag hosszú trófeaínségnek vetett véget az Eintracht Frankfurt elleni sikerrel és lezárt egy szerencsétlen sorozatot is, zsinórban negyedik kupafináléját már nem bukta el.

A berlini olimpiai stadion 74322 nézője kitett azért, hogy újfent frenetikus hangulat fogadja a Német Kupa fináléjának résztvevőit. A Borussia Ousmane Dembélé találatával szerezte meg a vezetést a nyolcadik percben az Eintracht ellen, de ez túlságosan megnyugtatta a játékosokat és Ante Rebic fél óra elteltével egyenlíteni tudott. Ez meg is zavarta a BVB futballistáit, a szünetig már nem is sikerült felvenniük a mérkőzés ritmusát.

A fordulást követően aztán Hradecky rosszul mozdult ki kapujából, elsodorta Pulisicet, Aubameyang pedig értékesítette a jogosan megítélt büntetőt. “Mindig feltámadunk, együtt nőttünk fel ennek a feladatnak a megoldásához. Most ki akarjuk élvezni a pillanatot. Az ilyen időkben csak egyetlen érzés kerít hatalmába, méghozzá a tiszta öröm” – mondta Marco Reus, aki egy Timothy Chandler belépőnél sérült meg, műteni is kellett és azóta is várat magára a visszatérése.

Dortmundban 250 ezer fanatikus ünnepelt együtt a csapattal a kupagyőzelmet követően a Borsigplatz-on.

A bajnokságot sem fejezte be rosszul a Borussia, két fordulóval a Bundesliga vége előtt nagyon fontos győzelmet aratott a Hoffenheim ellen, amivel visszavette harmadik, biztos BL-csoportkört érő pozícióját a sinsheimi alakulattól. Az utolsó előtti fordulóban aztán mégis felsejlett, hogy BL-selejtezővel indul a csapat 2017/2018-as szezonja, mert az Augsburg otthonából csupán egy pontot hozott el a Tuchel-legénység és a Hoffenheim pontszámban utolérte a tabellán, gólaránya viszont néggyel jobb volt a sárga-feketéknek.

Szerencsére az utolsó fordulóbeli, 4-3-s Werder elleni siker azt jelentette, hogy a BVB indulhat a BL-ben selejtező nélkül, s mint később kiderült ez nagyon fontos mozzanata volt a szezonnak, ugyanis a Hoffenheimnek aztán a Liverpool ellen kellett volna kvalifikálnia, ami nem is sikerült Julian Nagelsmann együttesének. A Werder ellen térhetett vissza kézműtétje után Marc Bartra, aki egy hónappal azelőtt sérült meg a csapatbusz elleni bombatámadás során.

Nem csak a felnőttek, a fiatalok is kellemes pillanatokat okoztak a BVB-szimpatizánsoknak, az U19-es együttes megvédte bajnoki címét és hetedszer lett bajnok.

Roman Weidenfeller egy évvel meghosszabbította szerződését a klubbal, amivel a Borussia Dortmundot legtöbb ideig szolgáló játékossá lépett elő.

Infók róla: Dorogi László

Olvastad már?

Piszczek újfent eredményes volt, Alcácer csereként adja át a múltnak a rekordokat

A Borussia oroszlánrészt vállalt a labdabirtoklásban (63%), de a Mainz több volt, mint kemény ellenfél, …