Pletykafészek - Élő

Bosz az új boss, az U17-esek nem jutottak döntőbe – visszatekintő (június)

A Borussia Dortmund hivatalos oldalán egy sorozatot nyitottak a szerkesztők, melyben 2017 valamennyi hónapját kivesézik a csapat háza táján történtek kapcsán. Ezt a sorozatot közöljük most nektek, nézzük, mi történt a hamarosan véget érő esztendőben szeretett csapatunkkal!

JÚNIUS

Az új edző megérkezett! “Örömmel tölt el, hogy megkaptam annak lehetőségét, hogy egy ekkora klubnál dolgozhassam” – mondta Peter Bosz a bemutatkozása során. Thomas Tuchel örököse nem fukarkodott a dicséretekkel, hozzátette: “A Sárga Fal legendás.”

Az 53 éves holland tréner azonban nem bocsátkozott hangzatos kijelentésekbe. Barátságos és udvarias, valamint a kérdések zápora alatt is kellemesen tartózkodó maradt. “Sikeres szeretnék lenni, és jó futballt szeretnék játszatni” – mondta, majd hozzátette: “A valós célok meghatározásáról még nem beszélhetünk.”

Az U23-as csapatnál is új edző lépett munkába, Jan Siewert érkezett Daniel Farke helyére a Regionalligában szereplő együtteshez. A 34 éves tréner ezt megelőzően a VfL Bochum U19-es csapatát edzette, valamint egyidejűleg a nagycsapatnál is dolgozott Gertjan Verbeek asszisztenseként.

Az U17-esek elszalasztották annak lehetőségét, hogy a Német B Junior Bajnokságának döntőjébe jussanak, immáron zsinórban negyedjére. A fiatalok mindent beleadtak, emberhátrányban is erősen küzdöttek, de sajnos nem volt elegendő ez a favorit SV Werder Bréma ellen, akik az elődöntő visszavágóját 3-0-ra hozták az 1-1-es első párharcot követően. Az emberhátrány már az ötödik percben sújtotta a cspaatot, amikor a játékvezető Niclas Knoopot szabálytalannak látta Leon Sitz-szel szemben. A fiatalok koordinátora, Lars Ricken úgy nyilatkozott: “Minden elismerésem a csapat irányába, mindkét mérkőzésen a maximumot adták bele a játékukba.”

A hagyomány, miszerint lengyelországi emlékhelyeket látogatnak meg a nyári szünetben, folytatódott, a szurkolói különítmény túrát szervezett Lublinba, és egy másikat Auschwitzba. Lublinban 32 résztvevő volt a “dortmundi zsidók nyomában”, melynek során számtalan emlékművet és munkatábort kerestek fel Kelet-Lengyelországban. Auschwitzban, Birkenauban és Monowitzban 40 fő vett részt különböző workshopokban, melynek keretében azon dolgoztak, hogy kompromisszumot kössenek a történelmi eseményekkel és sorsokkal, melyeknek rengeteg szenvedő fele volt.

“Az év pályája” – ezt a díjat nyerte el a Signal Iduna Park, mely mellett közönsége is elismerést kapott. Ez volt a negyedik alkalom, hogy a BVB hazavihette a díjat.

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

Piszczek újfent eredményes volt, Alcácer csereként adja át a múltnak a rekordokat

A Borussia oroszlánrészt vállalt a labdabirtoklásban (63%), de a Mainz több volt, mint kemény ellenfél, …