Pletykafészek - Élő

Götze visszatért, Bender búcsúzott – visszatekintő (július)

A Borussia Dortmund hivatalos oldalán egy sorozatot nyitottak a szerkesztők, melyben 2017 valamennyi hónapját kivesézik a csapat háza táján történtek kapcsán. Ezt a sorozatot közöljük most nektek, nézzük, mi történt a hamarosan véget érő esztendőben szeretett csapatunkkal!

JÚLIUS

41 nappal azután, hogy a BVB legyőzte az Eintracht Frankfurtot 2-1-re a Német Kupa döntőjében, a csapat megkezdte előszezonbeli felkészülését az új trénerrel, Peter Bosz-szal. Nagy érdeklődés irányult Mario Götzére, aki 5 hónapos pihenő után tért vissza a pályára.

“Egy speciális rehabilitációs programon vettem részt. A kezelés során pozitívak voltak a benyomások, és nagyon-nagyon jól haladt a felépülésem.” – mesélte el Götze a gyógyulásának folyamatát. Egy februárban elvégzett belső vizsgálat során kimutatták, hogy a metabolikus rendellenesség a játékos ismétlődő izomzatproblémáiból ered.

Az új szezonra négy országban és két kontinensen készült fel a csapat. A Bosz-éra egy 3-2-es vereséggel indult a Rot-Weiss Essen ellen, amit egy 3-2-es győzelem követett Tokióban az Urawa Reds ellen, majd az AC Milan ellen Guangzhou-ban. Csakúgy, mint korábbi ázsiai túrái során, a Sárga-Feketéket tárt karokkal üdvözölték valamennyi állomáson.

Matthias Ginter távozása mellett – aki a Gladbachhoz csatlakozott – egy ikon is elhagyta a klubot. Nehéz szívvel, de a klub elfogadta Sven Bender kérését. “Manni nélkül a BVB nem írhatta volna meg jelenkori történelmét” – mondta róla Hans-Joachim Watzke. “Nagyon hálás vagyok, hogy a Borussia Dortmund figyelembe vette a kérésemet, holott egyértelműen kifejezték, hogy meg szeretnének tartani” – mondta a játékos, aki rengeteget elért a Sárga-Feketékkel. “Ezt egy nagyfokú tiszteletnek érzem. Az itt eltöltött évek nemcsak a karrieremet tették jobbá, de az életemet és a családom életét is.” Bender immáron ikertestvérével, Lars-szal játszik együtt a Bayer Leverkusennél.

További játékossal kapcsolatos hír, hogy Shinji Kagawa 2020 júniusáig hosszabbította meg szerződését. “Az egyik legtapasztaltabb játékosa a csapatunknak, nagyon fontos eleme az amúgy rendkívül fiatal csapatnak.” – mondta róla Michael Zorc, aki azon a napon, mikor a BVB Japánból hazatért, egyértelmű üzenetet tett az átigazolási pletykákkal kapcsolatosan, különösen a hónapok óta körbeudvarolt Aubameyang kapcsán. “A mi szemünkben az átigazolási piac véget ért.”

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

Piszczek újfent eredményes volt, Alcácer csereként adja át a múltnak a rekordokat

A Borussia oroszlánrészt vállalt a labdabirtoklásban (63%), de a Mainz több volt, mint kemény ellenfél, …