Pletykafészek - Élő

BVB – WOB | Se Aubameyang, se gól

Hiába játszott mezőnyfölényben, gól nélküli döntetlennel nyitotta a tavaszt a Borussia Dortmund.

A meccs első kisebb lehetősége Jarmolenko előtt adódott, de az ukránnak még kapura lövésig sem sikerült elvinnie a támadást, alapvonali beadását a wolfsburgi védők eltakarították a középen érkező Alexander Isak elől.

Apropó Isak. A svéd csatár azért kapott lehetőséget a kezdőben, mert az utóbbi időszakban a klubbal macska-egér harcot vívó Aubameyang ismét kikerült a meccskeretből, akit másodszor büntette meg a klub fegyelmezetlenség miatt. Ezúttal egy kötelező megbeszélés mulasztott el, ez már alighanem esetleges távozásának a nem is olyan gyenge előszele. Hans-Joachim Watzke egyenesen úgy nyilatkozott a gaboni újabb kihágását követően, hogy nem is ismeri ezentúl a játékost. Kíváncsian várjuk, mi lesz a sorsa az afrikai gólvágónak…

Visszatérve a mérkőzésre, a következő dortmundi lehetőségre a huszadik percig kellett várni, ekkor az életében először kezdőként pályára lépő Sancho és Isak maradt le közös erővel Jarmolenko ballábas beíveléséről. Nem sokkal később Sancho remek egyéni akcióját követően Pisczek lőhette élesen középre a labdát, Jarmolenko kiváló ütemben robbant rá, de csúnyán ellőtte keresztbe a kapu előtt.

Az első fél órában szinte életjeleket sem mutató Farkasok a 36. percben megszerezhették volna a vezetést, Bürki viszont hatalmas bravúrral hárította Didavi közeli lövését. A szünet előtt nem sokkal ismét Isak előtt adódott jó lehetőségm Götze remek előkészítését követően, de a svéd eltörte a labdát és még a kaput sem találta el.

A fordulást követően két és fél perc sem kellett volna a gólhoz a Dortmundnak, Jarmolenkóról teljesen elfelejtkezett a wolfsburgi védelem, Götze elé tálalt, az ukrán támadónak viszont a száz százalékos helyzetet sem sikerült kihasználnia, ordító ziccerben a Südtribünére bikázta a labdát.

Tovább fokozta a nyomást a BVB, az 52. percben Sancho kiszorított helyzetből találta el a kapufát, negyed órával a találkozó vége előtt azonban Wilian lövése hagyta el centikkel a dortmundi kapu fölött a játékteret Bürki hatalmas bravúrját követően.

A Dortmund hiába játszott végig mezőnyfölényben, nem tudta gólra váltani helyzeteit, így nagy lehetőséget szalasztott el, hiszen a Schalke és a Leverkusen vereségével, egy győzelemmel a tabella második helyére léphetett volna előre a Stöger-gárda, amely az osztrák trénerrel továbbra is veretlen a bajnokságban. Folytatás a Hertha ellen pénteken.

Infók róla: Dorogi László

Olvastad már?

Győzelem a Derbin, Delaney és Sancho tette le névjegyét a Veltinsben!

Derbigyőzelem, bajnoki éllovasság – ünneplésre fel! A Dortmund legyőzte fő riválisát, a Schalkét 2-1-re a …