Pletykafészek - Élő

Épül a jövő a Borussiánál

Jadon Sancho és Alexander Isak is a Wolfsburg elleni döntetlen alkalmával debütált bajnoki meccsen kezdőként a Dortmundban. Az angol 17, a svéd 18 éves, egyértelmű tehát, hogy Peter Stöger elkezdte építgetni a jövő csapatát.

Ha csak a végeredményt vesszük figyelembe, nem sikerült a legjobban a Wolfsburg elleni tavaszi nyitány, a gól nélküli döntetlennel nagy lehetőséget szalasztott el a BVB. Ennek ellenére, mégis van miért dörzsölnie a tenyerét a Borussia szimpatizánsainak, mert a jövő bizony szemmel láthatóan elkezdett épülni: Peter Stöger vezetőedző a kezdőcsapatban szavazott bizalmat Alexander Isaknak és Jadon Sanchonak is. Ha kettejük életkorát összeadjuk, akkor is fiatalabbak, mint a klubot több mint másfél évtizede szolgáló Roman Weidenfeller, hosszú távon pedig a sárga-feketék alappillérei lehetnek.

A két fiatal titán összesen hétszer veszélyeztette a hétvégén a Farkasok kapuját, Sancho négyszer, Isak háromszor, ráadásul mindketten nagyon közel jártak a gólhoz is, Isak az első, Sancho a második félidőben találta el a kapufát. A svéd ugyan már kapott fontos szerepet, a Magdeburg elleni Német Kupa mérkőzésen, ahol góllal és gólpasszal járult hozzá a Dortmund továbbjutásához, de a Bundesligában ő is először léphetett pályára kezdőként. Három kapura lövés mellett, kétszer adott gólt ígérő átadást a társaknak.

Örömteli hír, hogy egyre jobb formában futballozik Mario Götze. A német válogatott játékos ötször vette célba a wolfsburgi kaput, nála többször senki nem lőtt kapura a teljes mezőnyt figyelembe véve, de ami ennél is lenyűgözőbb statisztikai adat, hogy párharcai 75 százalékát megnyerte, lecseréléséig pedig 7.6 kilométert futott. Andrij Jarmolenkon viszont sajnos továbbra is ül a Signal Iduna Park átka, az ukrán gólvágó képtelen hazai környezetben betalálni. Eddig hat gólt szerzett sárga-fekete színekben, de egyiket sem a Südtribüne előtt.

Infók róla: Dorogi László

Olvastad már?

VISSZATEKINTŐ: Az U17-esek újabb bajnoki címet szereztek – ez történt júniusban

A BVB hivatalos weboldala útnak indított egy cikksorozatot, melyben az előző naptári év történéseit szedték …