Pletykafészek - Élő

Tíz év után elhagyja a Borussiát Neven Subotic – HIVATALOS

A szerb védő közös megegyezéssel szerződést bontott a Borussia Dortmunddal, minden valószínűség szerint a Saint-Etienne-hez igazol.

Neven Subotic Jürgen Klopp-pal együtt, 2008-ban érkezett Mainzból Dortmundba, a Borussia 4.5 millió eurót fizetett akkor érte. Meghatározó tagja volt a 2011-ben és 2012-ben német bajnoki címet szerző csapatnak, Mats Hummels oldalán évekig a Bundesliga legjobb védő párosának számítottak. Az elmúlt időszakban több sérülés is sújtotta, Thomas Tuchel érkezésével pedig kikerült a kezdő csapatból, így fél évre kölcsönbe a Kölnhöz igazolt.

Jelenlegi szerződése 2018 nyarán járt volna le a Ruhr-vidéken, de a klub annak fényében, hogy mennyit tett a Borussiáért, felbontotta szerződését és nem áll útjába a több játéklehetőségre vágyó középső védőnek. Ezt a Dortmund hivatalos közösségi oldalán meg is erősítette. Egybehangzó német és francia sajtóhírek szerint Szubotic pénteken már orvosi vizsgálaton vesz részt a francia bajnokságban szereplő Saint-Etiennél, ahol két és fél éves szerződést írhat alá.

“Az elmúlt tíz évben Nevennel nem csak szép sikereket értünk el, hanem személyében egy nagyszerű embert és különleges karaktert tudhatott kötelékében a klub. A klub minden egyes dolgozója és összes szurkolója nevében szeretném teljesít szívemből megköszönni neki az itt eltöltött időszakot” – nyilatkozta Hans Joachim Watzke.

Subotic 265 mérkőzésen húzhatta magára a sárga-fekete mezt, ezeken tizenkilencszer talált be az ellenfelek kapujába. “Neven a klub egyik legsikeresebb és legeredményesebb korszakában volt a csapat meghatározó tagja. Egy nagyon különleges, egyedülálló játékos. Ha egyszer visszatérne Dortmundba, az ajtók mindig nyitva állnak majd előtte” – nyilatkozta Michael Zorc sportigazgató.

“Teljes szívemből szeretném megköszönni ezeket a csodálatos éveket, amiket itt tölthettem. Ez alatt az időszak alatt nagyon sok mindent éltünk át, együtt sírtunk, együtt nevettünk, mindig a szívemben fogom őrizni ezt a nagyszerű klubot. Köszönöm szépen a szurkolóknak ezt a fantasztikus időszakot, az ő támogatásuk nélkül nem lett volna lehetséges elérni ezeket a sikereket. Megtiszteltetés volt számomra a csapatért küzdeni és a szurkolókkal ünnepelni a megnyert címeket, ez a kapcsolat örökre megmarad” – nyilatkozta Subotic.

 

Infók róla: Dorogi László

Olvastad már?

HIVATALOS: Erik Durm a Huddersfield Town csapatához igazolt!

2014 világbajnoka a szigetországban folytatja pályafutását sérüléséből visszatérve.