Pletykafészek - Élő

Alakul a nyári program, Amerikába utazik a Borussia

Bár még javában tart a 2017/2018-as szezon, a klub vezetése már most elkezdte tervezni a csapat nyári programját. A Borussia júliusban az Egyesült Államokba utazik, hogy felkészülési meccseket játsszon.

A Borussia Dortmund vezérkara az Egyesült Államokban töltötte ezt a hetet, ahol többek között egyeztettek a Nemzetközi Bajnokok Kupája felkészülési torna szervezőivel. A BVB vélhetően két mérkőzést játszik majd júliusban ezen a tornán a nyári felkészülés részeként, ezen felül konkrét tervek születtek egy harmadik barátságos találkozóra az újonnan alapított Los Angeles FC ellen, akik első szezonjukra készülnek az észak-amerikai profi ligában (MLS).

A Dortmund stábját, Carsten Cramer marketing igazgatóval az élen lenyűgözte a Banc of California Stadion és a Los Angeles-i körülmények. A Los Angeles FC elleni mérkőzés pontos időpontjáról egyelőre nem született megállapodás, mert ez függ az MLS bajnoki menetrendjétől és egyéb rendezvényektől, amelyeknek a mérkőzés helyszínéül szolgáló aréna ad otthont, ezen felül az is módosíthatja az időpontot, ha a Borussia Dortmund esetlegesen bejut az Európa-liga fináléjába.

“Nagyon mozgalmas munkahetet tudhatunk magunk mögött, egy kicsit felkészültebbnek érezzük magunkat a kihívásra, hogy a klub szempontjából egy új régiót fedezzünk fel. Megnyerve az itt dolgozó embereket, szeretnék jó benyomást kelteni az Egyesült Államokban a Borussia Dortmundról” – értékelte az amerikai látogatást Carsten Cramer, aki hozzátette: “Reménykedünk benne, sőt hisszük, hogy már most vannak pozitív előjelei a BVB első amerikai látogatásának, és a helyiek már izgatottan várják érkezésünket, már csak Christian Pulisic személye miatt is, akit az Év Játékosának választottak az USA-ban.”

Infók róla: Dorogi László

Olvastad már?

VISSZATEKINTŐ: Az U17-esek újabb bajnoki címet szereztek – ez történt júniusban

A BVB hivatalos weboldala útnak indított egy cikksorozatot, melyben az előző naptári év történéseit szedték …