Pletykafészek - Élő

BVB – SCF | Stöger: a berlini második félidőre szeretnénk építeni

Harmadik tavaszi találkozójára készül a Borussia Dortmund szombaton, a Wolfsburg és a Hertha ellen döntetlenek után a Freiubrg ellen már nyerne is.

Peter Stöger szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatójának elején rögtön megdicsérte a szombati ellenfelet, magát pedig a Freiburg rajongójaként és a freiburgi mester, Christian Streich csodálójaként aposztrofálta. “Mindig képesek meglepetést okozni, sőt mindig képesek átlendülni a nehéz időszakokon” – tette hozzá az osztrák tréner.

Hogy ne menjünk tovább, az előző fordulóban hátrányból felállva, 2-1-re győzték le a Lipcsét, amit Stöger példaként hozott fel mondandójának alátámasztására. A mester hozzátette, hogy a Freiburg tipikusan az a csapat, amelyik soha nem adja fel, ezt bizonyították az előző fordulóban is. “Hihetetlenül jól összerakott csapat, nagyon jó közösséget alkotnak és jók az összjátékban” – vélekedett a szombati ellenfélről Stöger.

A Dortmund közel sem mutatott lehengerlő játékot a Wolfsburg és a Hertha ellen, bár mindkét mérkőzésnek voltak olyan periódusai, amikor ellenfele fölé nőtt a gárda és helyzeteket tudott kialakítani. “A berlini második félidőre szeretnénk építeni, ott nagyon meggyőzően futballoztunk. Megvoltak a helyzeteink, volt lehetőségünk hogy gólt, gólokat szerezzünk” – mondta a Borussia edzője, aki hozzátette, mindenképpen jobban kell a helyzeteivel sáfárkodnia a csapatnak.

A felek az őszi szezonban gól nélküli döntetlent játszottak, hogy, hogy nem, akkor is a helyzetkihasználással voltak a legnagyobb gondjai a BVB-nek. Hogy ez így lesz-e ezúttal is, szombaton délután fél négytől kiderül.

Infók róla: Dorogi László

Olvastad már?

BL: teljesen kiegyenlített párharc vár ránk

A Borussia a Tottenhammel találkozik a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében - derült ki a hétfői sorsoláson. A továbbjutási esélyekről nehéz egyelőre nyilatkozni, de vélhetően az egyik legkiegyenlítettebb párharcot fogja látni a Wembley (vagy a felújított White Hart Lane) és a Signal Iduna Park közönsége egyaránt.