Pletykafészek - Élő

BVB – SCF | Egy pont a tarsolyban újfent, az utolsó pillanatban

A Borussia Dortmund továbbra is őrzi Stögerrel bajnoki veretlenségét, ám ismét csak döntetlenre futotta: hiába lőtt Kagava gyönyörű gólt a mérkőzés elején, az utolsó percben Toljan találatával sikerült pontot mentenie a csapatnak Petersen dupláját követően.

Nagy harci kedvvel indított a Sárga-Fekete együttes, rögtön a 2. percben kialakult egy ígéretes helyzet, ám Pulisic ívelését kifejelték a védők. A 9. percben azonban megtört a jég, Castro benyesésére többen is érkeztek, majd a középen kialakuló viaskodásból végül úgy tűnt, sikerül tisztázni, ám a felpördülő labda Kagava felé hullott, aki félollózó mozdulattal juttatta a játékszert a hálóba. A japán válogatott játékos így a berlini védelem után a freiburgit is sikeresen feltörte, idei ötödik gólját szerezve ezzel. A 16. percben folytatódott a veszélyes helyzetek sora, Sancho tette próbára a kapust egy pontos tekeréssel. Öt percre rá azonban a vendégek egyenlítettek: látszólag a játékszer elhagyta a teret, ám a partjelzők nem jeleztek, így a szélről beívelt labdát Petersen pontosan a felső léc alá helyezte a megzavarodott védelem és Bürki fölött. A visszatérő Auba előtt a 32. percben adódott lehetőség 99. bajnoki góljának megszerzésére, ám fölé fejelte helyzetét. A félidő záró eseményét Bürki szolgáltatta, miután a 39. percben sajátos módon hárított: egy érkező lövésre vetette magát, ám a labda átcsúszott alatta, és éppen a gólvonalon tudta megállítani. Felvillanó mosolya a helyzet komikumának szólt ugyan, de nem volt teljesen őszinte…

A második félidőre is támadólag jött ki a Dortmund, az 55. percben Toljan veszélyeztetett egy kapuralövéssel, ám az fölötte szállt el. Öt percre rá újra Kagava tört ki, és ezúttal is kaput talált, ám az oldalháló nem volt a segítségére ezúttal. 68. perc, kapitális hiba: Sahin adta el a labdát a félpályához közel, amit Petersen rögtön kapura is emelt. A kísérlet bejött, Bürki nem ért vissza időben, így a Dortmund az utóbbi idők egyik legkellemetlenebb góljával került óriási bajba. A 74. percben egyenlíteni próbált a BVB, de Piszczek fejesét hárítani tudta a hálóőr, a végső áttörésre pedig a 92. percig kellett várni: a labda középről kikerülve Toljan lába elé került, aki habozás nélkül lőtt, látott és győzött – de legalábbis pontot mentett, amire nagy szüksége volt a Borussiának.

JEGYZŐKÖNYV

Kezdőcsapatok
Borussia Dortmund:Bürki – Piszczek, Sokratis, Toprak, Toljan – Sahin (78′ Isak) – Pulisic (67′ Jarmolenko), Castro (46′ Götze), Kagava, Sancho – Aubameyang SC Freiburg:Gikiewicz – Soyunku, Gulde, Kempf – Kubler, Koch, Abrashi, Gunter – Holer (81′ Kleindienst), Petersen, Haberer (84′ Drager)
Kispad
Akanji, Götze, Isak, Schürrle, Weidenfeller, Weigl, Jarmolenko Drager, Klandt, Kleindienst, Okoroji, Schuster, Stanko, Terrazzino
Játékvezető Vezetőedzők
Daniel Siebert Peter Stöger – Christian Streich
Gólszerzők
9′ Kagava 1-0
21′ Petersen 1-1
68′ Petersen 1-2
90+3′ Toljan 2-2

STATISZTIKA

Borussia Dortmund SC Freiburg
71% Labdabirtoklás 29%
900 Labdaérintés 490
12 Lövés 4
4 Kaput eltaláló lövés 3
0 Kapufa 0
6 Kaput nem találó lövés 0
2 Blokkolt lövés 1
85% Passzpontosság 69%
720 Összes passz 305
614 Pontos passz 210
10 Kulcspassz 3
20 Megkísérelt csel 15
9 Sikeres csel 6
22 Megnyert párharc 16
30 Szerelési kísérlet 26
24 Sikeres szerelés 17
3 Tisztázás 29
12 Labdaszerzés 25
5 Szöglet 2
1 Les 1
1 Védés 2
11 Szabálytalanság 12

ÖSSZEFOGLALÓ

Következő mérkőzés

1. FC Köln – Borussia Dortmund

Február 2., péntek, 20:30
Bundesliga, 21. forduló

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

Négy találatig jutott a BVB a Freiburg otthonában

Simának ígérkezett, sima is lett: négyet lőtt a Dortmund a Freiburgnak a Bundesliga 30. fordulójában, …