Pletykafészek - Élő

Marc Bartra a Real Betishez igazolt – HIVATALOS

A bombatámadás óta régi formáját kereső spanyol középső védő visszatér Spanyolországba. Bartra öt és fél éves szerződést kötött a Real Betis csapatával.

Kedd este jelentette be a sevillai Real Betis, hogy öt és fél éves szerződést kötött a Borussia Dortmund spanyol hátvédjével, Marc Bartrával. Bartra 2016 nyarán érkezett a Ruhr-vidékre az FC Barcelonától a több játéklehetőség reményében, de az idei szezonban csupán 12 mérkőzésen kapott lehetőséget.

“Nehezen találom a szavakat, amelyekkel leírhatnám mindazokat az érzéseket, élményeket, amelyeket az itt eltöltött tizennyolc hónapom során átéltem. Soha sem gondoltam volna, hogy ennyi szeretetet és támogatást kapok a világ legnagyszerűbb futballcsaládjától. A dortmundi szurkolók mindenki számára követendő példát mutatnak. Mindig a legjobbamat próbáltam nyújtani, kihozni magamból a legtöbbet. Boldog vagyok, hogy része lehettem egy kupagyőzelemnek, amiért évekig küzdött a klub. Soha nem fogom ezt elfelejteni” – nyilatkozta Bartra a Borussia hivatalos honlapjának.

Köztudott, hogy a 2017. április 11-ig bombatámadásban, amely a Monaco elleni BL-meccsre utazó csapatot érte Marc Bartra szenvedte a legsúlyosabb sérülést, meg kellett műteni a kezét és hosszú heteket kellett kihagynia.

“Marc egy csodálatos személyiség és egy nagyszerű játékos, aki mindannyiunk szimpátiáját elnyerte a klubnál töltött ideje alatt. Sajnos olyan szörnyűséget kellett átélnie Dortmundban, ami érthetően visszavetette, épp ezért maximálisan tiszteletben tartjuk a döntését, hogy mindezt maga mögött akarja hagyni és haza szeretne térni Spanyolországba. A Borussia Dortmund csak a legjobbakat kívánja neki és a családjának a jövőben” – búcsúzott a spanyoltól Hans-Joachim Watzke.

Bartra 2017 májusában Német Kupa győzelmet szerzett a csapattal, minden sorozatot figyelembe véve 51 alkalommal lépett pályára sárga-feketében.

Infók róla: Dorogi László

Olvastad már?

HIVATALOS: Erik Durm a Huddersfield Town csapatához igazolt!

2014 világbajnoka a szigetországban folytatja pályafutását sérüléséből visszatérve.