Pletykafészek - Élő

Michy Batshuayi kölcsönben a Dortmundnál folytatja – HIVATALOS

A nyolcszoros német bajnok Borussia Dortmund kölcsönvette Michy Batshuayit a Chelseatől a szezon végéig. A belga csatár 2016 óta szolgálja a Kékeket, a Dortmundnál 44-es lesz a mezszáma.

A sportigazgató, Michael Zorc sokat remél a 24 éves játékostól: “Michy egy fiatal, rendkívül érdekes csatár, aki mind a Chelsea-t, mind a Marseille-t lenyűgözte gólérzékenységével és képességeivel, amit a belga bajnokságban és a válogatottnál egyaránt bizonyított.”

2011 februárjában, 17 évesen Batshuayi a Standard Liége nagycsapatának tagja lett, komolyabb áttörésre pedig 2013-14-ben került sor, amikor 49 tétmérkőzésen 23 gólt jegyzett. Dinamizmus, játékintelligencia, erős labdatartás és magabiztosság jellemzi Batshuayi erősségeit, aki 2015/16-ban 17 góllal zárt a francia bajnokságban az Olympique Marseille színeiben.

Batshuayi hatékonysága kapcsán érdekes mutató látott napvilágot az előző évből: azok között, akik legalább 10 gólt jegyeztek 2017-ben a Premier Leagueben, Michy a Chelsea mezében 88,5 percenként volt eredményes – ennél csak a Tottenhamben világsztárrá érő Harry Kane volt eredményesebb, aki 78,9 percenként mattolta az ellenfél védelmét.

Batshuayi, aki a belga válogatottban már szerepelt a 2016-os Európa-bajnokságon, nagy célokat támasztott magával szemben a BVB mezében: “Ahhoz, hogy elérjem a céljaimat, a lehető legtöbb játéklehetőséget meg kell ragadnom, és ez idő alatt minél több gólt kívánok szerezni. Nyáron pedig szeretnék a világbajnokságra fókuszálni.”

 

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

HIVATALOS: Paco Alcacer a Borussiához került kölcsönbe!

A napok óta terjengő hírek hivatalossá lettek: a Barcelona egy évre kölcsönadja a Sárga-Feketéknek 24 …