Pletykafészek - Élő

Zorc: nem akartuk megvenni Batshuayit

Michy Batshuayi fél évre érkezett kölcsönben a Ruhr-vidékre a Chelsea-től, de nem valószínű, hogy ennél tovább marad. A klub továbbra is meglehetősen érdekes játékospolitikát folytat.

A Dortmund soha nem gondolkozott abban, hogy megvásárolja Michy Batshuayit a Chelsea-től, csak és kizárólag a kölcsönszerződés merült fel a belga támadóval kapcsolatban – mondta Michael Zorc sportigazgató.

“Nem akartunk milliókat elkölteni egy új “kilencesre” ilyen nagy piaci nyomás alatt” – nyilatkozta Zorc a Der Westennek. Mindez azt jelenti, hogy a belga válogatott csatár mindenképpen visszatér a Stamford Bridge-re nyáron, jó lehetőség neki viszont a dortmundi kirándulás, hogy beverekedje magát a belgát világbajnoki keretébe.

“Tudatos döntést hoztunk, amikor Batshuayi kölcsönvételéről döntöttünk, mert a piac nagy szűk télen” – tette hozzá a BVB sportigazgatója. “Számos támadóval vettük fel a kapcsolatot, Michy Batshuayi pedig egy nagyon jó megoldás.”

Miközben az azért elég különös, hogy – ahogy Zorc mondja – a Dortmund nem akart milliókat elherdálni csatárra, a legdrágább téli transzfer mégis a csapathoz köthető Manuel Akanji 18 millió eurós szerződtetésével.

A Kicker információ szerint ugyanakkor a 18 Bundesliga klub mindössze 91 millió eurót költött a téli átigazolási időszakban, több mint öt millió euróval kevesebbet, mint tavaly januárban. Mindeközben a Premier League klubok 492 millió eurós kiadással zárták a téli transzferablakot.

Infók róla: Dorogi László

Olvastad már?

HIVATALOS: Paco Alcacer a Borussiához került kölcsönbe!

A napok óta terjengő hírek hivatalossá lettek: a Barcelona egy évre kölcsönadja a Sárga-Feketéknek 24 …