Pletykafészek - Élő

Stöger két pontot átlagol érkezése óta

Tovább tart a Borussia Dortmund veretlenségi sorozata Peter Stögerrel, akivel hat mérkőzés óta nem talált legyőzőre a csapat.

Bár kellett hozzá André Schürrle kései találata, a Dortmund végül csak legyőzte a sereghajtó Kölnt, ezzel pedig fontos három pontot zsebelt be. Peter Stöger mérlege így három győzelem és három döntetlen hat bajnoki találkozón a BVB kispadján, amivel két pontot szerez átlagosan meccsenként.

Hogy ez mit jelent? Ha elméleti síkon gondolkozunk, meccsenként megszerzett két ponttal 68 egységgel fejezné be a Borussia a szezont, ez pedig minden bizonnyal elég lenne a második helyhez, az utóbbi években ugyanis csak a Wolfsburg szerzett több pontot (69) a Bundesliga ezüstérmesei közül.

Felvetették ezt Peter Stögernek is, aki azonban csak nevetett. “Jó, hogy valaki vezeti ezt a statisztikát. Összességében boldog vagyok, mert nyertünk. Ez egy nagyon fontos győzelem volt. Amikor három meccsen nem tudsz nyerni a téli szünet után, természetes hogy felerősödnek a kritikák egy olyan csapattal szemben, amelynek a Bajnokok Ligája főtáblája a célja. A Köln ellen több elképzelés volt a támadójátékunkban és valamelyest hatékonyabbak is voltunk, mint az utóbbi hetekben” – mondta Peter Stöger.

Különösen jó igazolásnak tűnik Michy Batsuhayi, aki mindössze kétszer edzett együtt a csapattársakkal a találkozót megelőzően, mégis duplázni tudott. “Mindenkinek az az álma, hogy egy ilyen teljesítménnyel mutatkozhasson be új klubjában” – tette hozzá az osztrák.

Infók róla: Dorogi László

Olvastad már?

BL: teljesen kiegyenlített párharc vár ránk

A Borussia a Tottenhammel találkozik a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében - derült ki a hétfői sorsoláson. A továbbjutási esélyekről nehéz egyelőre nyilatkozni, de vélhetően az egyik legkiegyenlítettebb párharcot fogja látni a Wembley (vagy a felújított White Hart Lane) és a Signal Iduna Park közönsége egyaránt.