Pletykafészek - Élő

KOE – BVB | Vissza a helyes útra – A mérkőzés érdekességei

Szoros meccset húzott be a Müngersdorf stadionban a BVB péntek este, bár a találkozó minden elemében felülmúlta ellenfelét.

A Borussia az első félidőben háromszor annyit lőtt kapura, mint a Köln (9-3), a fordulás után azonban a Kecskések váltani tudtak és 16-8-ra megnyerték a kapura lövési párbajt. Ennél többet a Köln egy félidőben sem eresztett még el ebben a szezonban.

A Dortmund első győzelmét szerezte a téli szünetet követően és továbbra is tart veretlenségi sorozata, amely immáron hat mérkőzést számlál – eddig úgy fest, bejött az edzőváltás.

Michy Batshuayi első találata volt az 500. gól a Bundesliga idei szezonjában. A belga első meccsén ráadásul duplázni tudott és ő vette célba legtöbbször sikeresen az ellenfél kapuját, szám szerint hétszer.

Kagava Sindzsi is remek teljesítménnyel rukkolt elő, párharcai 71 százalékát megnyerte, ráadásul öt olyan helyzetet készített elő, amelyből gólt szerezhettek volna a társak.

Ki kell emelnünk mindenképpen André Schürrle teljesítményét is, aki 11 hónap után talált be ismét bajnokin, legutóbb 2017 márciusában egy Leverkusen elleni 6-2-es győzelem alkalmával vette be a kaput. Igaz, azóta mindössze nyolc meccsen tudott pályára lépni sérülései miatt.

Infók róla: Dorogi László

Olvastad már?

Bürki ideiglenesen lemondta a válogatottságot

Sokak számára meglepő hírt közölt a közösségi oldalán a svájci válogatott és a Borussia Dortmund kapusa, Roman Bürki, aki egyidejűleg bejelentette, hogy saját döntéséből kifolyólag lemondta a válogatottságot.