Pletykafészek - Élő

Nagytakarítást tarthat nyáron a Borussia 

A Borussia Dortmund vezérigazgatója, Hans-Joachim Watzke belebegtette, hogy amennyiben nem történik gyökeres változás a csapat játékában, jelentős átalakításon eshet át a Borussia nyáron.

Bár Peter Stöger érkezése óta nem kapott ki a Bundesligában a BVB, október eleje óta mindössze három mérkőzését tudta megnyerni a bajnokságban – mindet az osztrák mester irányításával. Hiába sikerült a Köln ellen bezsebelni az első győzelmet 2018-ban, a siker nem fedte el a keret hiányosságait. Hans-Joachim Watzke egyértelműsítette: könnyen megválhat alul teljesítő sztárjaitól a csapat a szezon végén.

A Dortmund jelenleg a tabella negyedik helyét foglalja el 19 ponttal lemaradva a listavezető Bayern München mögött.

“Át kell gondolnunk a keret helyzetét, de a dolgok világosabbá válna a szezon második felében. Michael Zorcot bíztam meg ezzel a feladattal, ő pontosan ismeri a véleményem és az elvárásaimat” – nyilatkozta Watzke, aki arról is beszélt, hogy olyan játékosokat igazolt a klub nyáron, akiket sokkal kevesebbet használtak, ennek eredményeként például Dahoud és Jarmolenko sem tudott kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani eddig. Ennek fejében olyan játékosok is inkonzisztensen teljesítenek, mint Bürki, Sokratis, vagy épp Schmelzer.

Watzke azt is elmondta, a jelenlegi keret nem olyan jó, mint a 2011-ben és 2012-ben bajnoki címet nyerő együttes, de papíron jobb annál, mint amit jelenleg az eredményei mutatnak. Az igazgató szavaiból arra is lehet következtetni, hogy nem csak a keretben történhetnek változások nyáron, vélhetően Peter Stögerrel sem tervez hosszú távon a Borussia vezetése. A következő hónapokban biztosan sok név röppen majd fel a Dortmunddal kapcsolatban, mind a kispadot, mind a játékteret illetően.

Infók róla: Dorogi László

Olvastad már?

Bürki ideiglenesen lemondta a válogatottságot

Sokak számára meglepő hírt közölt a közösségi oldalán a svájci válogatott és a Borussia Dortmund kapusa, Roman Bürki, aki egyidejűleg bejelentette, hogy saját döntéséből kifolyólag lemondta a válogatottságot.