Pletykafészek - Élő

Miért nincs Batshuayi szerződésében kivásárlási záradék?

Pazarul mutatkozott be Michy Batshuayi a Borussia csapatában. A Chelsea-től érkező belga támadó két góllal debütált sárga-feketében, ezzel együtt sokakban felmerülhet a kérdés, miért nincs opciós joga a szezon végén a BVB-nek megvásárolni a csatárt.

Az átigazolási időszak utolsó óráiban jelentette be a Borussia Dortmund, hogy fél évre kölcsön veszi a Chelsea-től Michy Batshuayit. A belga kimondottan az Arsenalhoz távozó Aubameyang pótlására érkezett a Ruhr-vidékre, első mérkőzésén rögtön a kezdőben kapott lehetőséget és élt is vele: két gólt rámolt be a Köln kapujába és nagy szerepet játszott abban, hogy a Dortmund megszerezte első győzelmét 2018-ban.

A BVB elsőszámú célpontja az átigazolási ablakban az Arsenal támadója, Olivier Giroud volt, de mivel ő mozdíthatatlannak bizonyult Londonból, Batshuayira esett Watzkéék választása, ám ahogy korábban Zorc is elmondta, nem gondolkoztak a végeleges megvételén. Sokakat meglepett azonban, hogy Batshuayit csak szimplán kölcsön vette a londoniaktól a Borussia, ráadásul kivásárlási opciót sem tartalmaz a szerződése.

Ennek az oka nem más, mint Watzkéék és a Chelsea játékospolitikája, illetve az, hogy mindkét fél tanult korábbi hibáiból. Mario Götze Münchenbe szerződése óta a Dortmund nem hajlandó olyan szerződést kötni egyetlen labdarúgóval sem, amelyben meghatározza annak kivásárlási árát, ellenben a Chelsea csak úgy biztosított volna opciós vásárlási jogot Batshuayi játékjogára, amennyiben nekik egy pontosan meghatározott összegért visszavásárlási opciójuk lett volna rá. A Chelsea az utóbbi időszakban úgy veszítette el Romelu Lukakut, Mohamed Salah-t vagy Kevin De Bruyne-t is, hogy ezzel a visszavásárlási joggal nem tudtak élni.

Batshuayi érkezésével egyértelműen fellendülhet a csapat támadójátéka a kedvetlen Aubameyang teljesítményét követően, viszont az is biztos, hogy nyáron hosszú távú megoldást (megoldásokat) kell találnia a csapatnak csatár poszton.

Infók róla: Dorogi László

Olvastad már?

Töketlenek vagyunk, vagy tényleg nehéz csatárt találni a piacon?

Hiába kerülgetjük a forró kását, mindenki számára világos, egyértelmű és nyilvánvaló: a Borussia Dortmundnak szüksége van még legalább egy vérbeli befejező támadóra. Michael Zorc szerint azonban a legbonyolultabb feladat jó ár-érték arányú csatárt találni a játékospiacon, ésszerűtlen döntésekbe pedig butaság beleugrani.