Pletykafészek - Élő

BVB – HSV | Hazai pályán folytatná a győzelem útját a Borussia

A Wolfsburg, a Hertha és a Freiburg elleni döntetlenek után a múlt héten újfent három pontot jegyzett a Sárga-Fekete együttes: Batshuayi remek debütálásának köszönhetően 3-2-re gyűrte le Peter Stöger korábbi csapatát, a Kölnt. Szombaton a Signal Iduna Parkban is bemutatkozhat a belga támadó, a Hamburg lesz az ellenfél.

2018-ban hazai pályán még nem tudta megörvendeztetni szurkolóit a Borussia, hiszen a Wolfsburg ellen 0-0-val, a Freiburg ellen pedig 2-2-vel zárt a jelenleg negyedik helyen álló Dortmund. A Köln elleni győzelem talán visszahozhat valamit, és maga a tréner sem teljesen elégedetlen, elmondása szerint az elmúlt négy mérkőzés összességében rendben volt, de nem volt optimális. Kölnben egy jelentős javuláson átesett csapatot látott, amelyik sokkal lendületesebben tört előre, de afelett sem siklott el, hogy sok terület marad szabadon a hátsó részeken.

Ezt a terepet nem adhatja át a HSV-nek a BVB, még akkor sem, ha a kikötővárosiak nem a kontrajátékukról híresek (ilyen módon mindösszesen két gólt jegyeztek eddig). Stöger egy rendkívül kemény ellenfélre számít, aki az előreívelt labdák megjátszásával próbálkozik majd, de elmondása szerint ez olyan tényező, ami kevés hatással lesz arra, amit játszatni kíván, és a csapat erősségeire apellál, még annak ellenére is, hogy Jarmolenko és Sancho is távol marad sérülés miatt. Nagy szerep hárul azokra, akik remekül teljesítenek, és a tréner bizakodón tekint előre, megvan benne az érzés, hogy a dolgok egyre jobbra fordulnak, és visszataláltak a megfelelő útra.

Hogy mennyire fog hiányozni a fentebbi két játékos nagy kérdés, mindenesetre a listán mellettük Götze, Schmelzer, Philipp és Guerreiro is szerepel, mint hiányzó játékosok, hogy a legfontosabbakat említsük. Nagy kérdőjel egyelőre még Marco Reus bevetése, a felröppenő hírek szerint a sérülékeny játékos újra a keret tagja, és számít rá Stöger. A túloldalon is akadnak azért hiányzó láncszemek: Papadopoulos eltiltását tölti, míg Müller megsérült, de Holtby, Janjicic, Jung és Thoelke játéka is kérdéses.

A mérkőzést Marco Fritz vezeti, aki már eléggé ismert a Dortmund háza táján: immáron 17. alkalommal dirigál a Sárga-Fekete együttes érintettségével. Fritz mellett pozitív a mérlegünk (10-1-6), ebben az idényben már a második játéknapon is ő vezetett a BVB-nak, a Hertha 2-0-ás legyőzése során. Munkáját Dominik Schaal és Marcel Pelgrim segítik a vonalak mentén, a negyedik játékvezető Dr. Martin Thomsen lesz, a videóasszisztens feladatkörét Markus Schmidt tölti be.

A mérkőzés szombaton 15:30-kor veszi kezdetét a Signal Iduna Parkban, mely találkozót az EuroSport 2 élőben közvetíti.

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

BVB – BMG | Védelem nélkül extra kihívás lesz az év utolsó rangadója

Nehéz helyzetben várhatja a Borussia Dortmund a Mönchengladbach péntek esti látogatását: Lucien Favre sérülés miatt nem számíthat a Diallo, Akanji, Zagadou hármasra, így kérdés, ki játszik majd Ömer Toprak mellett a védelem közepén.