Pletykafészek - Élő

A legvégsőkig küzdöttünk a győzelemért – REAKCIÓK

Kemény harc, de végső soron győzelem – ez a Borussia 22. fordulójának végeredménye. “Nem voltunk jók, különösen az első játékrészben.” – értékelt André Schürrle a lefújást követően. Marco Reus elmondása szerint jelenleg a három pont megszerzése volt a fontos, Michy Batshuayi pedig góljának és győzelmének egyaránt örül. A mérkőzés reakciói következnek.

Manuel Akanji: “Kissé ideges voltam az elején, de a csapattársaim remekül támogattak. Az első labdaérintések után és a szurkolókkal a hátam mögött már komfortosan éreztem magam. A legvégsőkig küzdöttünk a győzelemért, ez egy kemény mérkőzés volt. A második játékrészben jobban teljesítettünk, és végső soron megérdemeltük a győzelmet. Amikor le tudsz hozni egy találkozót kapott gól nélkül, az ad valamit, amire építkezhetsz. Ezután a győzelem után biztosan nem fogunk ülni a babérjainkon.”

André Schürrle: “Mario remekül ment – arra törekedtem, hogy meg tudjam őt játszani. Áttörtünk minden védelmükön, ma igazán megharcoltunk a győzelemért. Nem voltunk jók, különösen az első játékrészben, amikor csak néhány gólszerzési lehetőséget értünk el. Rengeteget viszünk magunkkal erről a két mérkőzésről: ha harcolunk, akkor gólokat szerzünk és megérdemelten nyerünk. Ez jó érzés.”

Marco Reus: “Nem a legjobbunkat nyújtottuk ma, de jelen pillanatban az a fő, hogy nyerjünk, és szerezzük meg a három pontot. Már Kölnben is jól álltunk hozzá a mérkőzéshez, és most újra megmutattuk, hogy a csapat akarja a győzelmet. Lehetőségeink adódtak, és ha fokozzuk a nyomást, a második gólt hamarabb is megszerezzük, így azonban a hosszabbításban harcoltuk ki a biztos győzelmet. Mind tudjuk, hogy rengeteg munka előtt állunk még.”

Michy Batshuayi: “Nagyon boldog vagyok, hogy gólt szereztem és nyert a csapat is. Különösen fontos, hogy két győzelmet szereztünk, és az élmezőnyben maradtunk. Az összjáték a többiekkel folyamatosan fejlődik. Ami biztos, hogy ma este visszanézem a találkozót, hogy lássam, mit csináltam jól, és mit rosszul, így csütörtökön még jobb játékra lehetek képes.”

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

Reus: “Vannak ilyen napok is, de ha te érsz fel a csúcsra, minden rendben van”

Sokat kellett várjon a Dortmund arra, hogy felülmúlja az Union Berlin, ám az utolsó pillanatban …