Pletykafészek - Élő

Hans-Joachim Watzke szerződést hosszabbított

A Borussia Dortmund vezérigazgatója 2021-ig hosszabbított kontraktust a klubbal.

A Manager Magazine arról számolt be, hogy bár 2019-ig érvényes szerződése volt a Borussia Dortmunddal Hans-Joachim Watzkénak, két évvel meghosszabbította kontraktusát.

Watzke 2001-ben csatlakozott a klubhoz, négy évvel később, a Borussia pénzügyi válsága idején nevezték ki a klub vezérigazgatójává. Ahogy már sokszor, sok helyen leírták, megmentette az egyesületet az anyagi csődtől, vezetésével pedig egy európai élklub épült Dortmundban, amely 2011-ben és 2012-ben elhódította a német bajnoki címet.

Az utóbbi években egyre több kritikával illeték Watzkét néhány döntése miatt, különösen az edzőkérdésben hozott rossz döntései miatt. Miatta távozott a klubtól Thomas Tuchel két sikeresnek mondható szezont követően, majd ő nevezte ki Peter Boszt, akit 2017 decemberében távolítottak el a kispadról a csapat rossz szereplése miatt, de azt is felrótták neki, hogy nem forgatta vissza a klubba megfelelően a Dembéléért kapott rengeteg pénzt.

Watzke személye megosztja a szurkolókat, van aki szereti, van aki utálja autokrata stílusa miatt, az viszont nem elhanyagolható tény, hogy irányításával vált a Dortmund egy gazdaságilag is nagyon stabil klubbá.

Infók róla: Dorogi László

Olvastad már?

HIVATALOS: Erik Durm a Huddersfield Town csapatához igazolt!

2014 világbajnoka a szigetországban folytatja pályafutását sérüléséből visszatérve.