Pletykafészek - Élő

Watzke agresszívabb játékot vár Julian Weigltől

A Borussia vezérigazgatója arról beszélt, milyen típusú játékosra van szüksége jelenleg a klubnak.

Csalódást keltő első félszezonon van túl a Borussia Dortmund és ahogy azt korábban mi is megírtuk, elképzelhető, hogy nyáron nagytakarítást tartanak Hans-Joachim Watzkéék. A vezérigazgató kifejtette, olyan játékosokat keres a klub, akik hasonló karakterűek, mint Xabi Alonso.

A Bayern München és a Real Madrid korábbi játékosa egyértelműen a labdarúgás egyik ikonikus alakja, Watzke szerint pedig pontosan ilyen karizmatikus labdarúgókra lenne szüksége most a csapatnak. A vezérigazgató úgy fogalmazott a Sky Sports-nak, hogy olyan játékosra van szüksége, akinek a szemében lobog a tűz, aki kőkeményen oda tud lépni az ellenfeleknek.

A Borussiánál Julian Weigl játszik védekező középpályás pozícióban, Watzke pedig ellátta néhány tanáccsal a fiatal játékost. “Egyelőre nincs meg a megfelelő fizikuma. Talán sokkal agresszívabbnak kéne lennie” – mondta a klubvezető.

Weigl 2015-ben csatlakozott a Dortmundhoz és rögtön kulcsszerephez jutott. Thomas Tuchel irányítása alatt pazar formában futballozott, Peter Bosz érkezésével aztán alaposan visszaesett a játéka. Peter Stögernél gyakran egyedüliként játszik a szűrő pozíciójában, így sokkal nagyobb területet kell bejátszania.

A német válogatott játékosban benne van a potenciál, hogy világklasszis legyen, megvannak benne azok a vonások, amelyek megvannak a világ legjobb védekező középpályásaiban is, mint Sergio Busquetsben, vagy épp Xabi Alonsoban. És miközben Watzke azt szeretné, hogy Weigl fizikálisabban futballozzon, ez jön majd a rutinnal, a klubnak pedig arra kell törekednie, hogy olyan csapatot építsen köré, hogy a legjobb teljesítményét tudja nyújtani.

Infók róla: Dorogi László

Olvastad már?

Sancho átadta Podolski rekordját a múltnak – a mérkőzés érdekességei

Legmélyebb pontján volt a Dortmund az idei szezonban labdabirtoklás terén (37% mindösszesen), azonban a remek …