Pletykafészek - Élő

BVB – ATA | Stöger: az Atalanta az AC Milan szintjén van

A Borussia Dortmund mestere, szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján a csütörtök esti ellenfelet méltatta.

Nem számít a legnagyobb névnek az Atalanta Olaszországban, de Peter Stöger óvatosságra intett szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján. Ahogy ő fogalmazott, a bergamóiak ugyanazon a szinten állnak jelenleg, mint az AC Milan.

A Borussia csütörtök este hét órától lép pályára az Atalanta ellen a Signal Iduna Parkban az Európa-liga egyenes kieséses szakaszának első körében. “Nem tekintünk úgy erre a sorozatra, mint valamilyen vigaszdíjra” – fogalmazott Ömer Toprak, aki hozzátette, az Európa-ligában is számos erős csapat verseng a végső sikerért. “Meg akarjuk mutatni, hogy mi vagyunk a BVB. Remélem, sok-sok Európa-liga mérkőzést játszhatunk még ebben a szezonban” – tette hozzá a Dortmund hátvédje.

Az Atalanta az előző idényben a Serie A negyedik helyén zárta a szezont. Az olasz csapat “nagyon szervezett ellenfél, akik egy nagyon aktív és fizikális játékot játszanak” – mondta Peter Stöger, aki azt is hozzátette, a bergamóiak jelenleg az AC Milan szintjén vannak és elképesztően veszélyesek az ellentámadásaik. Az osztrák mester kiélezett, jobbára a középpályán nagy harcot ígérő párharcot vár. “A csapatot felkészítettük, hogy nagyon kellemetlen mérkőzésre számítsanak. Figyelmeztettünk mindenkit, de azért van néhány dolog, amiben reménykedhetünk” – tette hozzá Stöger.

A sárga-feketék gyakorlatilag a való életben készülhettek az Atalanta elleni összecsapásra, ugyanis legutóbbi két mérkőzésén a Freiburg és a Hamburg ellen is olyan együtteseket kellett feltörnie, amelyek nagy hangsúlyt fektetnek a stabil védekezésre. “Ezek nehéz meccsek voltak, de végtére is, egyik esetben sem szenvedtünk vereséget” – magyarázta Stöger. A csapat elsődleges feladata csütörtökön az lesz, hogy eljusson a veszélyt jelentő területekre és ha ez sikerül, ott olyan jó egyéni döntéseket hozzon, amelyek lövőhelyzeteket alakítanak ki.

A Hamburg ellen hosszú kihagyás után térhetett vissza a dortmundi kezdőcsapatba Marco Reus, aki az Atalanta ellen is játszhat, de Stögerék nem akarnak felesleges kockázatot vállalni. “Mindenki azt szeretné, ha jó fizikai állapotban maradna. Nagyon jó benyomást tett rám a bajnoki mérkőzésen” – magyarázta Stöger. “Ha egy ilyen játékos képességei legjobbját mutatja, akkor a vezetőedző boldog lehet és ha minden úgy alakul, mindenképpen futballozni fog csütörtökön is” – tette hozzá az osztrák.

Nem számíthat ugyanakkor Stöger Kagavára, akit bokasérülés miatt kellett lecserélnie a Hamburg ellen szombaton. A japán válogatott középpályás mindemellett egy fertőzést is összeszedett.

A mérkőzést a Digi Sport 1 élőben közvetíti 19 órától!

Infók róla: Dorogi László

Olvastad már?

BL: teljesen kiegyenlített párharc vár ránk

A Borussia a Tottenhammel találkozik a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében - derült ki a hétfői sorsoláson. A továbbjutási esélyekről nehéz egyelőre nyilatkozni, de vélhetően az egyik legkiegyenlítettebb párharcot fogja látni a Wembley (vagy a felújított White Hart Lane) és a Signal Iduna Park közönsége egyaránt.