Pletykafészek - Élő

BVB – ATA | Három új játékost nevezett a Borussia az EL-be a BL-hez képest

Michy Batshuayi, Marco Reus és Jadon Sancho kerültek be a Borussia Európa-liga keretébe. Akanji viszont nem szerepelhet a második számú európai kupasorozatban.

A UEFA Európa-liga szabályzata négy oldalas szabályrendszerben veszi sorra, hogyan nevezhet be egy klub extra játékosokat az Európa-liga és a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszára. Ennek a bonyolult szabályzatnak az értelmében, az egyenes kieséses szakasz mérkőzései előtt maximum három új játékos kerülhet be egy klub  keretébe a hátralévő mérkőzésekre, tehát a továbbiakban nincs lehetőség a változtatásra, még sérülések esetén sem.

Azt is kiköti ugyanakkor az UEFA, hogy a három új játékos közül csak egy lehet olyan, amely egy másik klub színeiben már szerepelt az adott szezonban, ráadásul csak akkor, ha egy másik európai kupasorozatban tette ezt meg, viszont ha egy klub olyan csapattól igazolt játékost, amely ugyanabban a sorozatban szerepel tavasszal az európai kupaporondon, akkor nem vehet részt a további küzdelmekben (ezért nem szerepelhet Aubameyang az Arsenal színeiben az EL-ben).

Ennek megfelelően Peter Stöger úgy döntött, hogy Manuel Akanji nem kap szerepet az Európa-ligában, mert ő és Michy Batshuayi is szerepelt már a Basellel és a Chelsea-vel a Bajnokok Ligájában, de mivel sem az angolok, sem a svájciak nem az EL-ben folytatják, mindkét játékos szerepelhetne elviekben, de a fent említett szabályzat miatt csak az egyikőjük kaphat lehetőséget a Borussiában.

“Európában is szeretnék futballozni, de megértem a klub helyzetét” – nyilatkozta Akanji. “Csak egy csatárunk van, Alexander Isak személyében és Michy az egyetlen, aki igazán segíteni tud a csapatnak, ha gólokat kell lőni” – tette hozzá a svájci védő. Michy Batshuayit egyébként nem a Bundesligában emgszokott 44-es mezszámában láthatjuk az EL-ben, ebben a sorozatban a 42-es mezben fog játszani.

Infók róla: Dorogi László

Olvastad már?

“Csak görcsöt kapott, semmi komoly” – megszólalt Witsel állapotáról Favre

A dortmundi szurkolókat kissé megijesztette Axel Witsel sérülése, akit a Brugge elleni BL-csoportmeccsen kellett lecserélni nem sokkal a lefújás előtt.