Pletykafészek - Élő

BMG – BVB | Kis lépésekkel a helyes irányba

Volt honnan feltámadnia a Borussia Dortmundnak, nem csak az Atalanta elleni Európa-liga mérkőzésen, hanem a Peter Bosz korszakot követően is. Peter Stöger együttese még mindig veretlen 2018-ban, vasárnap délután viszont nehéz feladat vár rá.

A Borussia Dortmund három döntetlent követően lépett a győzelmek ösvényére a téli szünet óta. Legutóbbi három mérkőzését – a Köln, a Hamburg és az Atalanta ellen – megnyerte, ráadásul nyolcszor zörgette meg az ellenfelek hálóit.

Stöger érkezésével új mentalitást kapott a gárda, előző négy mérkőzésén gólt tudott szerezni a hajrában, háromszor ráadásul már a 90 perc letelte után. Bár a játék helyenként akadozik, a küzdeni akarást nem lehet elvitatni a csapattól, amely a Mönchengladbach otthonában folytatná veretlenségi sorozatát.

“Egy esetleges győzelemmel megnyugtató távolságban tudhatnánk magunk mögött a Gladbachot, ez tény” – mondta szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján Peter Stöger vezetőedző, aki azonban figyelmeztet: “Egy nagyon veszélyes ellenféllel találkozunk. A Gladbach az egyik legnagyobb riválisunk az európai kupaindulást érő helyek megszerzéséért folytatott harcban.” A BVB jelenleg a tabella harmadik helyét foglalja el a Bundesligában, egy győzelemmel akár a másodikra is előléphet, de egy esetleges vereséggel akár az ötödik helyig is zuhanhat a fordulót követően.

“Összességében úgy látom, hogy pozitív a helyzetünk, kis lépésekkel haladunk a helyes irányba. A tény, hogy egyelőre nem minden klappol, az normális. De ez nem jelenti azt, hogy megengedhetjük magunknak hogy hátradőljünk és relaxáljunk”- figyelmeztetett Stöger. “Nagyon keményen meg kell dolgoznunk a győzelmeinkért, de nem illethetem kritikával a csapatomat, mert becsülettel küzdenek.”

Jelenleg hat pont választja el egymástól a két Borussiát a Bundesliga tabelláján, a Mönchengladbach a tizedik helyet foglalta el a forduló előtt. “Jól láthatja mindenki, a futball egy gyorsan változó biznisz és az eredmények mindent felül írnak. Nem is olyan régen még sokkal komolyabban vették számításba a Mönchengladbachot, pedig én még mindig látom a potenciált bennük” – tette hozzá az osztrák mester.

Infók róla: Dorogi László

Olvastad már?

Doll: “Favre stílust adott a csapatnak” – dicsérettel halmozta el kollégáját

Egyre több szakember elismerését folyamatosan zsebeli be a Borussia Dortmund svájci edzője. Lucien Favre munkáját legutóbb az RB Leipzig elleni bajnoki után Thomas Doll dicsérte.