Pletykafészek - Élő

BVB – FCA | A szurkolók segítségét kéri Stöger

Az osztrák mester tisztában van vele, hogy a szurkolóknak nem optimális a hétfő esti időpont, de annak örül, hogy játékosai többet pihenhettek.

Peter Stöger szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján elmondta, tisztában van vele, hogy sem a hazai, sem a vendég szurkolóknak nem ideális a hétfő esti időpont, de miután csapata csak pénteken repült haza Olaszországból, azzal, hogy az Augsburg ellen csak hétfőn kell pályára lépniük, nyertek egy kis időt a regenerációra. “Örülök, hogy nem vasárnap kellett játszanunk, mert ez adott egy kis plusz időt a felfrissülésre” – mondta az osztrák tréner.

Szüksége is lesz a csapatnak az energiáira, hiszen az Augsburg rettentően kellemetlen ellenfél tud lenni. “Nagyon jó munkát végeznek, nagyon stabil egységet alkotnak” – mondta róluk Stöger, aki hozzátette, hogy az Atalanta elleni mérkőzés jó alapja lehet az Augsburg elleni összecsapásnak, hiszen a két ellenfél hasonló játékfelfogásban futballozik. A bajorok nagyon kompakt futballt játszanak, nagyon jól dolgoznak csapatként és rendkívül stabilan védekeznek, kevesebb gólt kaptak például mint a Lipcse, vagy a Leverkusen, ráadásul a harmadik legkevesebb gólt kapták ziccerből.

“A legfontosabb feladatunk, hogy megoldást találjunk a labdajáratásra és fontos, hogy a saját játékunkat játsszuk” – magyarázta Stöger. “Van még hova fejlődnünk, mert még mindig nem játszunk úgy kilencven percen keresztül, ahogyan kellene.” A mester szerint ez még részben a két és fél hónapig tartó nyeretlenségi széria hozadéka. “Az ősz rendkívül nehéz volt a srácoknak, számos kudarc érte őket akkor. Elveszítették az önbizalmukat, ráadásul több sérülésből visszatérő játékos sem talált rá még formájára.”

Éppen ezért Peter Stöger abban bízik, hogy a szurkolók kiállnak ma este is a csapat mellett, annak ellenére, hogy hétfőn este kell pályára lépniük. “Ez egy nagyon fontos meccs számunkra” – zárta sajtótájékoztatóját Stöger.

Infók róla: Dorogi László

Olvastad már?

BL: teljesen kiegyenlített párharc vár ránk

A Borussia a Tottenhammel találkozik a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében - derült ki a hétfői sorsoláson. A továbbjutási esélyekről nehéz egyelőre nyilatkozni, de vélhetően az egyik legkiegyenlítettebb párharcot fogja látni a Wembley (vagy a felújított White Hart Lane) és a Signal Iduna Park közönsége egyaránt.