Pletykafészek - Élő

Pontszerzés vert helyzetből, Stögerrel ötödjére – A MÉRKŐZÉS ÉRDEKESSÉGEI

Kemény mérkőzésen vagyunk túl, melynek során mindkét fél aggresszíven támadott a 90 perc során végig, 118 kilométert teljesítve. Mindkét csapat 50%-ban birtokolta a labdát, és 74%-os hatékonysággal passzolt, de a Dortmund nyert több párharcot (52% arányban). A mérkőzés érdekességei következnek.

Tiszta helyzet, eredmény nélkül: A Borussia Dortmund rengeteg remek helyzetet teremtett, de csupán négy kapura lövésig jutott – bajnoki meccsen ez az arány a BVB leggyengébb mutatója volt 2009 októbere óta először, akkor a Leverkusen ellen játszott 1-1-et az együttes.

Teljes kollekció: A szombati játéknap során a Lipcse volt az egyetlen élvonalbeli klub, amely ellen Marco Reus nem volt eredményes. Idáig, a támadó középpályás ugyanis sorozatban harmadjára volt eredményes, ezúttal a lipcseiek kapuját bevéve. Legutóbb 2015-ben volt ilyen sorozata a játékosnak.

Erős előkészítő: Mahmoud Dahoud gólpassza az idei szezon során a negyedik volt, ráadásul mindig különböző csapattársat hozott helyzetbe. Dahoud mindenki másnál több kilométert futott (13,4 kilométer), és a legtöbb párharcban volt érintett (32).

Hátrányból felállni: A BVB Peter Stöger érkezése óta ötödször állt fel hátrányból, és aratott győzelmet vagy döntetlent.

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

Sancho átadta Podolski rekordját a múltnak – a mérkőzés érdekességei

Legmélyebb pontján volt a Dortmund az idei szezonban labdabirtoklás terén (37% mindösszesen), azonban a remek …