Pletykafészek - Élő

BVB – SGE | Hatpontos derbit vív a Dortmund a Frankfurt ellen

A két csapat jelenleg ugyanannyi ponttal áll a tabella negyedik és ötödik helyén, csak a gólkülönbség dönt a Dortmund javára.

A történelem sokgólos találkozót ígér, hiszen a csapatok mérkőzésein átlagosan 3.2 gól születik. A Borussia Dortmundnak a Frankfurt elleni hatpontos meccsen kell javítania a hétközi, Salzburg elleni blamát.

A Dortmund egyik kedvenc ellenfele a Frankfurt, a sárga-feketék negyvenkétszer győzték le az Eintrachtot, ebből harmincegyszer hazai pályán – nincs még egy klub, amelyet ilyen sokszor győzött volna le a Borussia. A BVB ráadásul előzőt hat meccsét egyaránt megnyerte a Frankfurt ellen, legutóbbi húsz(!) hazai, Eintracht elleni mérkőzésén pedig legalább egyszer kapuba talált.

Bár a Dortmund továbbra is veretlen a Bundesligában Peter Stöger irányítása alatt, a játék sajnos közel sem meggyőző és az sem adhat okot a bizakodásra, hogy a Frankfurtnál csak a Bayernnek van több idegenbeli győzelme ebben a szezonban, bár január 20-a óta nem győztek otthonuktól távol.

Stöger mester továbbra sem számíthat Jeremy Toljan, Erik Durm, Sebastian Rode, Shinji Kagawa és Anrij Jarmolenko játékára, míg az Eitrachtnál biztosan nem ép pályára Mascarell, de rajta kívül mindenki bevethető Niko Kovac csapatában.

A Borussia eddig 28 alkalommal szerezte meg hazai pályán a vezetést a Frankfurt ellen, ebből huszonhatot nyert meg egy döntetlen és egy vereség mellett.

A Dortmund tíz Bundesliga-találkozó óta nem kapott ki, ez a csapat leghosszabb veretlen szériája a 2015/2016-os idény óta, amikor 15 meccsen nem talált legyőzőre a csapat. Legutóbb a Werder Bremen tudta megszerezni mindhárom pontot a sárga-feketék ellen még decemberben.

Infók róla: Dorogi László

Olvastad már?

Marco Reus is a csapattal utazott az Augsburg elleni találkozóra

Péntek este 20:30-ig kell várnunk, hogy kiderüljön, Marco Reus újra pályára lép-e. Az edző és …