Pletykafészek - Élő

FCB – BVB | Harmincöt meccses veretlenségi sorozattal áll szemben a Dortmund

Itt az ideje leporolni a válogatott szünet okozta rozsdát, szombat délután a Bayern otthonában játszik rangadót a Borussia.

Szombat este fél hétkor indul az útjára a labda az Allianz Arénában, ahol a Bundesliga idei két legeredményesebb csapata feszül egymásnak.

Tények a meccsről

– Kezdjük a jó hírekkel: a Bayernnek nincs rosszabb mérlege egy Bundesliga-csapat ellen sem, de még így is majdnem kétszer annyi győzelmet arattak a Borussia ellen, 44 meccset nyertek meg, miközben a sárga-feketék 24-et.

– És folytassuk: a Borussia Dortmund eddig huszonkét alkalommal őrizte meg kapuját góltól a bajorok ellen, ez is a legjobb mutató a Bundesligában.

– Jöjjenek a rossz hírek: a BVB csupán egyetlen mérkőzést tudott megnyerni a Bayern ellen legutóbbi hét összecsapásukból, 2016 novemberében Aubameyang góljával zsebelte be a három pontot a Dortmund – de az a Signal Iduna Parkban történt.

– Hab a a tortán: csakis, kizárólag a Borussiának sikerült eddig legalább három alkalommal nyernie az Allianz Arénában a bajorok ellen – ebből viszont két alkalommal is a Német Kupában.

A legyőzhetetlen óriás

– Sajnos a müncheni legényeknél senki nem nyert több mérkőzést idén a Bundesligában – what a surprise – 27 meccsükből 21-et is megnyertek.

– Nem csalás, nem ámítás, tényleg mindenki fölött állnak: nincs még egy csapat a Bundesligában, amely javára annyi büntetőt ítéltek volna meg, mint a bajorok, szám szerint nyolcat.

– A Bayern legutóbbi tíz meccséből kilencet is megnyert hazai környezetben és minden sorozatot figyelembe véve 35 találkozó óta nem nyert senki az Allianz Arénában – legutóbb a Mainz tudott Bajorországban nyerni még 2016 márciusában, legutóbb Csernai Pál vezetésével tudtak ilyen hosszú szériát felépíteni 36 évvel ezelőtt.

Miben bízhatunk?

– Tény Nr. 1: a Borussia Dortmund tizenkét bajnoki óta nem talált legyőzőre, legutóbb a Werder Bremen ellen szenvedett 2-1-es vereséget, ég előző év decemberében – ez a találkozó ütötte be Peter Bosz vezetőedzői koporsójába az utolsó szöget a BVB kispadján.

– Gólok lesznek bőven, nincs még egy csapat a Bundesligában, amelyiknek a meccsein több találat születne, mint a Dortmundén: 87 alkalommal kellett kiszedniük kapujukból a hálóőröknek a labdát a BVB mérkőzésein.

– Tény Nr. 2: a sárga-feketék hat idegenbeli mérkőzés óta veretlenek, legutóbb a Stuttgart otthonában maradtak alul még november közepén.

Infók róla: Dorogi László

Olvastad már?

Dortmund – Bréma, avagy a fordulatok találkozója érkezik a Bundesligában

Általában rendre izgalmas találkozó kerekedik ki a Sárga-Feketék és Zöld-Fehérek összecsapásából. Nincs még egy párosítás …