Pletykafészek - Élő

BVB – VFB | Ez nem kisasszonyfutball lesz

Gyakorlatilag minden hátralevő mérkőzése vérre megy a Borussia Dortmundnak a Bundesligában, vasárnap például Stuttgartban lehet javítani a nagyon súlyos Bayern elleni pofont.

A Borussia Dortmund hivatalos honlapja rendre összeszedi az aktuális bajnoki mérkőzéssel kapcsolatos statisztikákat, ez alapján pedig a Dortmund legutóbbi nyolc Stuttgart elleni meccséből hatot is megnyert. Csakhogy ezúttal sutba kell vágnunk mindenféle pozitív statisztikát és előzményt, mert hetek óta tudjuk, hogy ezek semmit sem jelentenek a Stöger-csapat játékát látva.

A tét óriási a Stuttgart ellen, hiszen a Borussia egy vereséggel könnyedén lecsúszhat akár a Bajnokok Ligáját jelentő pozíciókról a forduló végén, pedig a bajnoki finis neheze még csak ezután jön. Ami azonban nagyon aggasztó lehet a Dortmund szurkolók számára, hogy Peter Stöger hiába hoz elfogadható számokat statisztikailag a bajnokságban, amióta átvette Peter Bosztól a karmesteri pálcát, de a csapat legalább olyan töketlen vele, mint a hollanddal volt.

A svábok ráadásul nyolc mérkőzés óta nem kaptak ki és minden bizonnyal sárga-feketére fáj a foguk. Stuttgartban már sikerült felfalniuk a gyámoltalan Borussiát és ha a szívünkre tesszük a kezünket, ez a Signal Iduna Parkban is megtörténhet. Reményre adhat okot, hogy Reus ismét bevethető lesz, az már kevésbé, hogy így újfent fennáll a veszélye annak, hogy megsérül.

Tudjuk még fokozni: a VfB a három csapat közül az egyik, amely ellen negatív a Dortmund Bundesliga rekordja – a Bayern és a Lipcse a másik kettő – de kilenc mérkőzés óta nem tudott nyerni a Stuttgart Dortmundban. Szép lenne, ha a csapat megismételné eddigi legnagyobb arányú győzelmét a Stuttgart ellen (7-1) az egyik legnagyobb arányú vereséget követően, de minden bizonnyal egy újabb kínkeserves kínlódás lesz a vasárnap délutánunk.

Hogy mi szól a Dortmund mellett? Egyszerűen nyernünk kell. Muszáj.

Infók róla: Dorogi László

Olvastad már?

Milyen Dortmundot látunk majd Favre kezei alatt?

Első idényét kezdi meg egy hét múlva a Borussia Dortmund vezetőedzőjeként Lucien Favre. A svájci mester újra együtt dolgozhat Mönchengladbachban arany tojást tojó tyúkjával, Marco Reus-szal, de hogy alakul majd a BVB taktikája? Erre keressük a válaszokat a Bundesliga hivatalos oldalának segítségével.