Pletykafészek - Élő

Reus: Csak magunkat okolhatjuk az első 65 percért

“Míg mi nem játszottunk jól az első félidőben, addig a Schalke megteremtette magának a kellő területet, és több kísérletük is volt a gólszerzésre.” – mondta Marco Reus a skynak a Ruhr-vidéki derbi elvesztését követően. A Borussia támadója érthető módon frusztrált volt.

“A mérkőzésen, miután 1-0-ra állt, világossá vált, hogy mennünk kell az eredmény után” – folytatta Reus. Az ő nézőpontja szerint csapata megtalálta az utat vissza a játékba 65 perc játékot követően. “Másik stratégiára váltva sokkal szélesebbé és mélyebbé varázsoltuk a játékunkat, és sokkal több helyzetet tudtunk teremteni ennek köszönhetően.”

Miután már kettővel vezetett a Schalke, sokkal nehezebbé vált a helyzet, még akkor is, ha a találkozó ezen a ponton is menthető lett volna. Marco Reus ennek kapcsán elmondta: “Teljesen tiszta, hogy csak magunkat vádolhatjuk az első 65 percért. Nem zártuk le eléggé a területet, hagytuk a Schalkét játszani.” A következő mérföldkő a Bajnokok Ligájáért vívott harcban rögtön a hétvégén érkezik, hiszen a Bayer Leverkusen látogat a Signal Iduna Parkba. Jelenleg jobb gólkülönbségük révén megelőzték a Borussiát a vereségnek köszönhetően. Előretekintve a mérkőzésre, Marco Reus csak annyit mondott: “Jobban kell teljesítsünk.”

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

BL: teljesen kiegyenlített párharc vár ránk

A Borussia a Tottenhammel találkozik a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében - derült ki a hétfői sorsoláson. A továbbjutási esélyekről nehéz egyelőre nyilatkozni, de vélhetően az egyik legkiegyenlítettebb párharcot fogja látni a Wembley (vagy a felújított White Hart Lane) és a Signal Iduna Park közönsége egyaránt.