Pletykafészek - Élő

BVB – B04 | Lehengerelte a Borussia a Leverkusent

Nem csalás, nem ámítás, 4-0-ra győzte le a Borussia Dortmund a Bayer Leverkusen csapatát.

A nyolcadik percig kellett várni az első komolyabb helyzetre, mikor a Leverkusen részéről Brandt indított egy kontrát Alario segítségével, aki Vollandot és Baileyt kívánta helyzetbe hozni, ám labdája már nem ért el hozzájuk. Egy percre rá a BVB részéről Götze lőtt kapura, de kísérlete eredménytelen maradt.

A 12. percben Reus megtalálta Sanchot a bal oldalon, de a fiatal angol túl későn lőtt, Özcan kirohanása megzavarta, és a kapus lábbal hárítani tudott. Egy perccel később Pulisictól kapott labdát Sancho, aki a büntetőterület bal oldalán tört be, majd az elcsúszó Henrich mellett betekert a hálóba, 1-0-ra módosítva az állást ezzel.

Újabb gólra a 35. percig kellett várni, egy indítást követően a BVB akciója kimaradt, de a kipattanó labdát Reus irgalmatlanul a hálóba vágta. Az öröm azonban korai volt, a Kölnben dolgozó videoasszisztens Günter Perl jelezte, hogy Philipp lesen állt az akció kezdetekor. Két perccel később Pulisic-kel szemben szabálytalankodtak, amit büntetővel honorált a játékvezető, ám Marco Reus kihagyta a lehetőséget. A gyógyszergyáriak nem voltak könnyű helyzetben, a rohamosan támadó Dortmund mellett saját háztájon is gondok adódtak: Tah megsérült az első játékrészben.

A második játékrészre sem csökkent az intenzitás, folyamatosan támadtak a felek, ám a BVB volt a hatékonyabb: az 55. percben Pulisic játszotta meg Götzét, aki tökéletesen továbbította Reus felé a játékszert, melyet a kapitány nagyon higgadtan értékesített az alsó sarkot kilőve. A Dortmund azonban nem állt meg, a 63. percben több kísérlet után újra eredményes volt: Sancho gyönyörűen vette le Akanji indítását, majd továbbított Philipp felé középre, helyzetbe hozva ezzel társát, aki fel is iratkozott a gólszerzők közé.

A 3-0 már álomszerű volt, de a hazaiak úgy gondolták, lehet ezt még fokozni. A 79. percben Marco Reus bólintott Özcan hálójába nagyon magabiztosan egy újabb hosszú passzjátékot követően, ezzel bebiztosítva a BVB 4-0-ás győzelmét az üldöző Leverkusennel szemben.

JEGYZŐKÖNYV

Kezdőcsapatok
Borussia Dortmund:Bürki – Piszczek, Sokratis, Toprak, Akanji – Weigl – Pulisic (72′ Dahoud), Götze, Reus (87′ Gomez), Sancho – Philipp (81′ Toljan) Bayer Leverkusen:Özcan – Henrichs, Tah (42′ Jedvaj), Bender, Retsos – Kohr, Aranguiz – Bailey (46′ Havertz), Volland, Brandt – Alario (69′ Bellarabi)
Kispad
Castro, Dahoud, Gomez, Sahin, Toljan, Weidenfeller, Jarmolenko Baumgartlinger, Bellarabi, Frey, Havertz, Jedvaj, Kießling, Lomb
Játékvezető Vezetőedzők
Martin Schmidt Peter Stöger – Heiko Herrlich
Gólszerzők
13′ Sancho (Pulisic) 1-0
55′ Reus (Götze) 2-0
63′ Philipp (Sancho) 3-0
79′ Reus (Sancho) 4-0

STATISZTIKA

Borussia Dortmund Bayer Leverkusen
43% Labdabirtoklás 57%
576 Labdaérintés 663
17 Lövés 10
9 Kaput eltaláló lövés 2
1 Kapufa 0
4 Kaput nem találó lövés 5
4 Blokkolt lövés 3
79% Passzpontosság 81%
361 Összes passz 470
285 Pontos passz 383
16 Kulcspassz 10
25 Megkísérelt csel 22
9 Sikeres csel 9
17 Megnyert párharc 18
33 Szerelési kísérlet 32
24 Sikeres szerelés 23
19 Tisztázás 21
18 Labdaszerzés 13
7 Szöglet 6
3 Les 1
2 Védés 4
11 Szabálytalanság 14

ÖSSZEFOGLALÓ

Következő mérkőzés

SV Werder Bremen – Borussia Dortmund

Április 29., vasárnap, 18:00
Bundesliga, 32. forduló

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

Megtört a rossz széria, öt gólos meccsen múltuk felül a Leverkusent

Végre megtört a rossz széria, és ezúttal győzelemmel zárt a Borussia: a gyenge játék ellenére …