Pletykafészek - Élő

Marco Reus nyolc mérkőzésen öt gólnál jár – A MÉRKŐZÉS ÉRDEKESSÉGEI

Peter Stögerrel a legnagyobb arányú győzelmét aratta a Borussia tegnap, hiszen 4-0-ra múlta felül a Bayer Leverkusent. 17 lövés a kilenccel szemben, ennek fényében mind a győzelem, mind a különbség indokolt. A mérkőzés érdekességei következnek.

Hazai erődítmény: A BVB négy egymást követő hazai bajnokit nyert meg először ebben a szezonban, és továbbra is a BL-helyek egyikén maradt.

Domináns: Manuel Akanji először játszott balhátvédként a Dortmundban, párharcainak 57%-át nyerte meg. Bailey ellen egyetlen párharcot sem veszített, és előre is veszélyesen játszott, beleértve a fantasztikus passzát, ami a harmadik gólt építette fel.

Hurrikán: Jadon Sancho kilencedik mérkőzésén szerezte meg első találatát a Bundesligában, és a bal oldalon hatalmas káoszt okozott. Hét lövési helyzetet teremtett, ami a legtöbb volt egy játékostól a mérkőzésen, és a harmadik és negyedik gól is az ő előkészítéséből született. 18 évesen és 27 naposan ő a legfiatalabb angol gólszerzője a Bundesligának, és az első angol játékos, aki dortmundi színekben eredményes.

Dupla: Marco Reus mindenki másnál többször lőtt kapura (hatszor), és az idei kiírásban először duplázott. Összességében öt találatnál jár az idei Bundesliga szezonban, és ehhez csak nyolc találkozóra volt szüksége. Külön érdekesség, hogy 97. Bundesliga-találata mindössze csak a harmadik fejese volt, és 2014 novembere után volt újra eredményes fejjel).

Újra akcióban: A sérülés miatti hosszú szünet ellenére Maximilian Philipp már most majdnem annyi gólt jegyzett dortmundi színekben (nyolc), mint tavaly a Freiburgban (kilenc).

Elhibázott büntető: 11 kísérletéből ez csupán a második alkalom, hogy Marco Reus a bajnokságban büntetőt ront, az első ilyen alkalom 2015-re tehető, akkor a mainzi Loris Karius hárította lövését.

Előkészítő: Christian Pulisic 11 pontot jegyez az idei szezonban, négy gólja mellé hét előkészítés társul, és ezzel beállította tavalyi rekordját, amikor 3 gól mellé nyolc asszisztot adott.

Fiatal kezdőcsapat: A BVB a legutóbbi hat hónap legfiatalabb csapatával állt ki, Peter Stögernek ez volt a legfiatalabb kezdője. Az átlagéletkor 25,5 év volt.

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

BL: teljesen kiegyenlített párharc vár ránk

A Borussia a Tottenhammel találkozik a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében - derült ki a hétfői sorsoláson. A továbbjutási esélyekről nehéz egyelőre nyilatkozni, de vélhetően az egyik legkiegyenlítettebb párharcot fogja látni a Wembley (vagy a felújított White Hart Lane) és a Signal Iduna Park közönsége egyaránt.