Pletykafészek - Élő

SVW – BVB | Színtelen, szagtalan, döntetlen

Marco Reus góljára Delaney felelt, és több találat nem is született. 1-1-gyel zártak a felek a Bréma otthonában egy nem túl eseménydús mérkőzés során.

Álmosan indult a találkozó a két együttes között, az első kisebb helyzetre az ötödik percig kellett várni: egy cselsorozatot követően Rashica lőhetett kapura, de jócskán elhibázta a kaput. Három perccel később szintén ő a szélen indult el, de beadása rosszul sikerült – lövésig azonban így is jutottak, de előbb blokkolt a védelem, majd a kipattanót Augustinsson vágta fölé. A vendégek sem maradtak adósak, a 11. percben lemodellezték az előbbi helyzetet: Reus sarkazását Piszczek lőtte blokkba, a kipattanót pedig Reus vágta fölé. Negyed óra elteltével láthattuk az első komolyabb akciót is Akanji jóvoltából, aki remekül tört előre, és adott be Philippnek, ám a támadó a kapusba lőtte a labdát.

A 19. percben tört meg a jég, ismét a brémai kapu, ismét blokk, ám a kipattanót ezúttal Marco Reus nem hibázta el, és a hálóba juttatta. A következő percekben felváltva ostromoltak a felek, de komoly veszélyt egyikük sem jelentett, mígnem a hosszabbításhoz közeledve a 45. perc törte meg az egyhangúságot: Eggestein egy szögletet követően az érkező Bürkire fejelte a labdát, ám a kipattanó Delaney-é lett, aki viszont átfejelte a kapus fölött a játékszert, és kiegyenlített a játékrész vége előtt.

A második félidőre mindkét fél elaludt, 20 perc kellett az állóvíz felkavarásához: egy pazar összjátékot követően Toprak szerzett gólt, ám mivel Reus lesen állt, érvénytelenítették a találatot. A következő percek a Dortmundé voltak, előbb Reus lőtt, majd Akanji, ám a kapufa és a remek formát mutató kapus is a Sárga-Feketék ellen voltak. A helyzet oda-vissza fordult, hol az egyik fél, hol a másik fél ostromolt, ám gólt végül egyikük sem szerzett, így 1-1-es döntetlennel fejezték be a 32. játéknap utolsó fordulóját a csapatok.

JEGYZŐKÖNYV

Kezdőcsapatok
SV Werder Bremen:Pavlenka – Gebre Selassie, Veljkovic, Langkamp, Augustinsson – Delaney – Eggestein, Gondorf (89′ Friedl) – Junuzovic, Kruse, Rashica (69′ Eggestein) Borussia Dortmund:Bürki – Piszczek, Sokratis, Toprak, Akanji – Weigl – Pulisic (61′ Schürrle), Götze, Reus, Sancho – Philipp (79′ Jarmolenko)
Kispad
Bauer, Belfodil, Caldirola, Drobny, Eggestein, Friedl, Zhang Yuning Kagava, Sahin, Schmelzer, Schürrle, Toljan, Weidenfeller, Jarmolenko
Játékvezető Vezetőedzők
Felix Brych Florian Kohfeldt – Peter Stöger
Gólszerzők
19′ Reus 0-1
45′ Delaney 1-1

STATISZTIKA

SV Werder Bremen Borussia Dortmund
33% Labdabirtoklás 67%
469 Labdaérintés 789
19 Lövés 17
6 Kaput eltaláló lövés 6
0 Kapufa 1
6 Kaput nem találó lövés 5
7 Blokkolt lövés 6
72% Passzpontosság 85%
291 Összes passz 612
209 Pontos passz 521
13 Kulcspassz 12
4 Megkísérelt csel 15
2 Sikeres csel 9
18 Megnyert párharc 17
18 Szerelési kísérlet 16
9 Sikeres szerelés 14
24 Tisztázás 17
4 Labdaszerzés 8
7 Szöglet 5
4 Les 4
5 Védés 5
8 Szabálytalanság 9

ÖSSZEFOGLALÓ

Következő mérkőzés

Borussia Dortmund – 1. FSV Mainz 05

Május 5., szombat, 15:30
Bundesliga, 33. forduló

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

Megtört a rossz széria, öt gólos meccsen múltuk felül a Leverkusent

Végre megtört a rossz széria, és ezúttal győzelemmel zárt a Borussia: a gyenge játék ellenére …