Pletykafészek - Élő

Pavlenka világklasszisként védett – A MÉRKŐZÉS REAKCIÓI

Mind Peter Stöger, mind pedig Marco Reus és Julian Weigl elégedett volt a BVB teljesítményével Brémában, de frusztrálja őket a kihagyott lehetőségek mennyisége. Mindannyian kiemelték azonban a kiváló formában védő Jiri Pavlenkát is. “Pavlenka megállított minket, hatalmas formában játszott!” – mondta Julian Weigl a sky-nak adott interjújában. A mérkőzés reakciói következnek.

Peter Stöger: “A támadásaink úgy zajlottak, ahogy azt elterveztük, de az ellenfél kapusa remek napot fogott ki. A mérkőzés maga nagyon jó volt, elégedett vagyok azzal a teljesítménnyel, amit nyújtottunk. Ha belegondolunk, hogy a Bréma milyen erős otthon, és mi hogyan teljesítettünk, akkor nincs okunk a panaszra. Az eredmény kapcsán azonban érzek némi frusztrációt. Továbbra is szükségünk lesz egy győzelemre a Bajnokok Ligája-kvalifikáció kapcsán. Megszerezzük!”

Julian Weigl: “Jiri Pavlenka megállított minket, hatalmas játékot játszott. Rengeteg tiszta helyzetet teremtettünk, de a nagyja neki köszönhetően akadt el. Ez frusztrált minket, és ez nehezebb is volt, mint a múlt héten a Leverkusen elleni mérkőzésünk. A brémaiak kész tervvel álltak elő, de így is jól teljesítettünk, birtokoltuk a labdát és helyzeteket teremtettünk. Ez magabiztosságot adhat számunkra az utolsó két mérkőzésre. Amit a Werder jól csinál az az, hogy a párharcoknál mindig stabil lábakon állnak, nem volt sok időnk és nyugtunk a labdával. A végére elfáradtak kissé ugyan, de egyszerűen nem tudtuk megszerezni a második találatunkat. Ami viszont biztos, hogy jó helyzetbe hoztuk magunkat az utolsó két találkozóra, és csak át kell haladjunk a célvonalon.”

Marco Reus: “Pavlenka világklasszisként védett. Igaz, néhány szituációban teljesíthettünk volna jobban, de Pavlenka rengeteg elismerést megérdemel. A második játékrészben elég helyzetünk volt arra, hogy megnyerjük a mérkőzést, de ez kevésnek bizonyult. Teljesen tiszta volt, hogy itt nem játszhatunk úgy, mint a Leverkusen ellen, de továbbra is onnan akartuk folytatni a játékot, ahol abbahagytuk. Láthattuk, hogy miért veretlenek hazai pályán a brémaiak az új edzőjükkel. A teljesítményünk rendben volt, de javítunk kell rajta, és a Mainz ellen jövő héten be kell biztosítani a Bajnokok Ligája indulást.”

Florian Kohfeldt, a Werder Bréma trénere: “Hallottam olyan hangokat, miszerint szerencsénk volt. Mindkét csapat jó játékot játszott, a Dortmundnak a végére több ígéretesebb helyzete is akadt. Összességében viszont úgy gondolom, hogy megérdemelt pontot szereztünk – néhány szerencsés pillanat mellett, persze.”

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

BL: teljesen kiegyenlített párharc vár ránk

A Borussia a Tottenhammel találkozik a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében - derült ki a hétfői sorsoláson. A továbbjutási esélyekről nehéz egyelőre nyilatkozni, de vélhetően az egyik legkiegyenlítettebb párharcot fogja látni a Wembley (vagy a felújított White Hart Lane) és a Signal Iduna Park közönsége egyaránt.