Pletykafészek - Élő

BVB – M05 | Jobban akarta a Mainz a győzelmet, szenvedélyesebben fociztak nálunk

Kellemetlen vereséget szenvedett múlt szombaton a Borussia Dortmund a kiesés ellen menekülő Mainztól, akik győzelmükkel bebiztosították jövő évi Bundesliga-tagságukat.

Öröm az ürömben, hogy a szintén Bajnokok Ligája-pozíciókért hajtó Bayer Leverkusen, Hoffenheim kettős is rosszabbik arcát mutatta, így továbbra is a Borussia van lépéselőnyben a harmadik-negyedik-ötödik pozíciókért vívott harcban, ám egy Mainz elleni pontszerzés már kényelmes pozícióba hozta volna a csapatot a Hoffenheim elleni csúcsrangadó előtt.

A Mainz elleni vereséget követően André Schürrle nyilatkozott.

– Miért kaptatok ki a Mainztól?

– Egyszerű: sokkal nagyobb szívvel játszottak, szenvedélyesebb és agresszívabb futballt mutattak be, a párharcokat pedig rendre megnyerték. Ha nem így játszol, nincs esélyed mérkőzést nyerni a Bundesligában. Nehéz megmagyarázni, hogy nekünk miért nem sikerült most sem.

– Játszottatok két jó meccset, amire azt mondhatjuk, magabiztosságot adhat a csapatnak, mégsem sikerült kihasználni ezt a lélektani fölényt.

– Nagyon rosszul alakult ez a mérkőzés számunkra. A korai kapott gólok egyszerűen kinyírtak minket. Éppen csak kifutottunk a gyepre, máris 1-0-s hátrányba kerültünk. Megpróbáltunk felülkerekedni ezen, erre megkaptuk a második gólt. Ez nagyon visszavetett minket, amitől elbizonytalanodtunk és inkább hátrafelé kezdtünk el játszani, semmint előre. Ez volt a különbség az előző két bajnokihoz képest. Akkor a dolgok úgy működtek a kezdősípszó pillanatától, ahogy azt elterveztük, gólokat tudtunk szerezni, ez viszont hiányzott a Mainz ellen.

– Szinte egyszer sem értetek oda a kipattanó, vagy lecsorgó labdákra…

– Mentálisan nem voltunk elég frissek. Amikor az ilyen labdákért harcolsz, sokat számít a megérzés, a jó helyezkedés, no meg azt is látnod kell előre, hova fog érkezni a játékszer. A rossz meccseinken rendre ez a fő probléma, hogy fejben nem vagyunk ott a pályán úgy, ahogy kéne. Elszórjuk a labdákat, emiatt nem tudunk nyomást helyezni az ellenfélre, nem tudunk kontrákat indítani labdaszerzések után, mert mi veszítjük el a labdát. Van még egy meccsünk, nagyon-nagyon fontos lesz, hogy teljes erőből rátapossunk a gázra, és a tudásunk legjavát hozzuk ki magunkból.

– Idegesek vagytok a Hoffenheim elleni mérkőzés előtt?

– Egyáltalán nem. A játékosok meg tudnak birkózni a nyomással, volt már nem egy sorsdöntő mérkőzésünk pályafutásunk során.

– Bár jó helyzetben vágtok neki az utolsó mérkőzésnek, megtévesztő ez a helyzet, nem?

– Nehéz a szituáció, az biztos. A Hoffenheim az utóbbi hetekben nagyon meggyőző teljesítménnyel rukkolt elő, a győztes meccseiket általában két-három góllal húzták be. Ezt figyelmeztetésnek kell vennünk, s ami szintén nagyon fontos, hogy stabilan kell védekeznünk. Nem hiszem, hogy a Leverkusen 6-0-ra nyeri az utolsó mérkőzését (ez kéne ahhoz, hogy a Borussia vereség esetén lecsússzon a BL-helyekről – a szerk.). Ezzel együtt nagyon koncentráltan kell futballoznunk, és javulnunk kell a párharcokban is.

Infók róla: Dorogi László

Olvastad már?

BL: teljesen kiegyenlített párharc vár ránk

A Borussia a Tottenhammel találkozik a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében - derült ki a hétfői sorsoláson. A továbbjutási esélyekről nehéz egyelőre nyilatkozni, de vélhetően az egyik legkiegyenlítettebb párharcot fogja látni a Wembley (vagy a felújított White Hart Lane) és a Signal Iduna Park közönsége egyaránt.