Pletykafészek - Élő

Köszönünk mindent, Weidi!

Tizenhat évnyi dortmundi szolgálat után leteszi a kapuskesztyűt Roman Weidenfeller, aki hosszú évekig számított a Borussia első számú hálóőrének. Kétszeres bajnokként, kétszeres kupagyőztesként, BL-döntősként és nem utolsó sorban világbajnokként vonul vissza. Köszönünk mindent, Weidi!

Utolsó bajnoki mérkőzését játszotta múlt szombaton a Borussia a Bundesliga 2017/2018-as kiírásában a Signal Iduna Parkban, a Südtribüne pedig pazar koreográfiával köszönte meg a szezon végén visszavonuló, ám a klub kötelékében maradó Roman Weidenfellernek dortmundi pályafutását.

Weidenfeller 2002-ben érkezett a Ruhr-vidékre a Kaiserslauterntől, szombat délután pedig 81 360 szurkoló búcsúztatta – mert biztosak lehetünk abban, hogy megkapta megérdemelt tapsát a mainzi szurkolóktól is. Weidenfeller 452 alkalommal öltötte magára a Boroussia szerelését, nála többször csak Michael Zorc sportigazgató játszott többször sárga-feketében.

A klub természetesen búcsúmeccset is rendez a kapus tiszteletére, amire szeptember 7-én kerül sor.

Infók róla: Dorogi László

Olvastad már?

Bürki ideiglenesen lemondta a válogatottságot

Sokak számára meglepő hírt közölt a közösségi oldalán a svájci válogatott és a Borussia Dortmund kapusa, Roman Bürki, aki egyidejűleg bejelentette, hogy saját döntéséből kifolyólag lemondta a válogatottságot.