Pletykafészek - Élő

TSG – BVB | Nehéz lenne elbukni a BL-indulás jogát

Egyetlen mérkőzés maradt hátra a Bundesliga 2017/2018-as idényéből, ahol a Borussiára kőkemény erőpróba vár, hiszen európai kupahelyek sorsáról dönt a találkozó.

Az UEFA döntésének értelmében, a top bajnokságok első négy helyezettje ettől az évtől kezdve automatikusan, selejtező nélkül indulhat el a következő szezonban a Bajnokok Ligájában, így különösen fontos a Borussia Dortmund számára, hogy a top 4-en belül maradjon. A forduló előtt a sárga-feketék helyzete a legkedvezőbb, de egy sinsheimi vereséggel bajba is kerülhet Peter Stöger csapata. Lássuk a lehetséges forgatókönyveket.

Ha a BVB nyer, vagy döntetlent játszik a Hoffenheim otthonában…

…biztosan a harmadik helyen zárja a bajnokságot és indulhat jövőre a Bajnokok Ligájában.

Ha a BVB egygólos különbséggel kap ki a Hoffenheim otthonában…

…megtartja harmadik helyét, egészen addig, amíg a Leverkusen nem nyer legalább hatgólos különbséggel a Hannover ellen. Ebben az esetben a Borussia a negyedik helyen zár és indulhat jövőre a Bajnokok Ligájában.

Ha a BVB egygólosnál nagyobb különbséggel kap ki a Hoffenheim otthonában…

…a negyedik helyen zár, egészen addig, amíg a Leverkusen nem nyer akkora különbséggel a Hannover ellen, hogy a Borussia és a Bayer között hétgólos differencia alakuljon ki a két mérkőzést figyelembe véve. Tehát ha a Borussia 2-0-ra kap ki a Hoffenheim vendégeként, a Leverkusen pedig 4-0-ra nyer a Hannover ellen, egyaránt 55 pontja lesz a két gárdának, a gólkülönbség pedig egyaránt +17. Ebben az esetben az egymás elleni eredmények döntenek, ami a Dortmundnak kedvez, ellenben egy nagyobb arányú Borussia vereség és egy nagyobb arányú leverkuseni siker a Dortmund ötödik helyét jelenti, akkor pedig csak az Európa-ligában indulhat jövőre a csapat.

Infók róla: Dorogi László

Olvastad már?

6-1-es mészárlás után csoportgyőztes a Dortmund U17!

A Borussia Dortmund U17-es csapata 6-1-re kiütötte az Arminia Biefeledet, és egy fordulóval a vége előtt bebiztosította első helyét a nyugati-csoportban.