Pletykafészek - Élő

TSG – BVB | A 3-1-es vereséggel elértük a BL-t, a dobogóról viszont lecsúsztunk

3-1-re veszített a Borussia a Hoffenheim ellen, de negyedik helyével biztos BL-csoportkörössé vált a csapat. Az utolsó másodpercekben pályára lépett a 16 év után búcsúzó Roman Weidenfeller is.

Már az elején támadólag lépett fel a Hoffenheim, előbb Szalai, majd Schulz tette próbára Bürkit a 4. és 9. percekben. A BVB sem volt rest, negyed óra elteltével Guerreiro dolgoztatta meg Baumannt, majd két percre rá szintén a portugál próbálkozhatott Sahin passzából, eredménytelenül.

A 26. percben az addig határozottan helytálló Bürki hibázott: rosszul átvett labdáját Uth nyomására gyorsan kivágta, ám az Kramaric elé érkezett, aki 16 méterről kilőtte a rövid sarkot. Egy perccel később Szalai kis híján megnövelte az előnyt, de szögletre hárított a svájci hálóőr.

A túloldalon eközben Schürrle került Reus labdájából hatalmas helyzetbe, ám a 34. percben csak az oldalháló zörrent meg, nem a kapu belseje. A következő helyzet 6 perc múlva Sancho előtt adódott, de Baumann karja a labda útjában állt. A félidő vége előtt Kadebarek adott be, de Szalai és Uth elhibázta az érkező labdát.

A szünet után az 51. percben történt először kapuralövés, Reus kísérletezett. A Hoffenheim ezután nagy nyomás alá helyezte a védelmet, de Guerreiro és Reus összjátéka hozott végül eredményt, így az 59. percben egyenlített a Borussia. Nem kellett azonban sokat várni a válaszra, Kramaric adott be Szalainak, aki higgadtan emelte át Bürkit, megszerezve újra a vezetést a 63. percben járva. 10 perc elteltével eldőlt a találkozó, Kaderabek hét méterről nem hibázott, és megkeserítette a Dortmund életét, hiszen a Leverkusen is kapaszkodott erősen. Ám több gól nem esett, és a Hannover is feléledt, így bár a dobogót elveszítette a csapat, a negyedik hellyel kivívta a Bajnokok Ligája-indulást a következő szezonra.

JEGYZŐKÖNYV

Kezdőcsapatok
TSG Hoffenheim:Baumann – Akpoguma, Vogt, Bicakcic – Kaderabek, Zuber (66′ Amiri), Grillitsch, Schulz – Uth (88′ Hack), Szalai, Kramaric (78′ Polanski) Borussia Dortmund:Bürki (90+4′ Weidenfeller) – Piszczek, Akanji, Schmelzer – Pulisic, Weigl, Sahin, Guerreiro – Schürrle (75′ Kagava) – Sancho, Reus
Kispad
Amiri, Hack, Hoogma, Kobel, Passlack, Polanski, Zulj Castro, Götze, Kagava, Philipp, Toljan, Weidenfeller, Zagadou
Játékvezető Vezetőedzők
Manuel Grafe Julian Nagelsmann – Peter Stöger
Gólszerzők
26′ Kramaric (Uth) 1-0
58′ Reus (Guerreiro) 1-1
63′ Szalai (Kramaric) 2-1
73′ Kaderabek 3-1

STATISZTIKA

TSG 1899 Hoffenheim Borussia Dortmund
46% Labdabirtoklás 54%
650 Labdaérintés 726
12 Lövés 10
8 Kaput eltaláló lövés 4
0 Kapufa 0
1 Kaput nem találó lövés 3
3 Blokkolt lövés 3
90% Passzpontosság 89%
498 Összes passz 574
449 Pontos passz 513
9 Kulcspassz 8
15 Megkísérelt csel 14
4 Sikeres csel 7
15 Megnyert párharc 16
28 Szerelési kísérlet 26
21 Sikeres szerelés 22
16 Tisztázás 15
4 Labdaszerzés 10
2 Szöglet 3
3 Les 0
3 Védés 5
5 Szabálytalanság 7

ÖSSZEFOGLALÓ

Hamarosan…

Következő mérkőzés

FSV Zwickau – Borussia Dortmund

Május 14., kedd, 19:00
Testspiel

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

BVB – SVW | Az ügyeletes gólvágók szállították az őszi bajnoki címet

Persze, ezért trófea nem jár, de már egészen biztos, hogy a továbbra is veretlen Borussia a tabella élén tölti a téli szünetet a Bundesligában.