HIVATALOS: Marwin Hitz a Borussia Dortmundnál folytatja!

Szerző: | 2018. máj. 19. | Játékoskeret, Szerződések

Megejtette első nyári igazolását a Borussia Dortmund 2018/19-ben: Marwin Hitz az Augsburgból érkezett, a csapatnak nem került pénzébe a 30 éves svájci hálóőr szerződtetése. A játékos 2021-ig írt alá a csapattal.

Hitz elég jól ismeri a Bundesligát, hiszen az elmúlt öt szezonban az Augsburg sorait erősítette, és segített a klubnak abban, hogy megmaradjon az élvonal csapatai között. A bajorföldi túrát megelőzően Hitz öt évet a VfL Wolfsburgnál töltött, ahol a szintén honfitárs Diego Benaglióval együtt képviselték a svájci különítményt. Ez újfent megvalósulhat a Dortmund színeiben, hiszen a BVB jelenlegi hálóőre Roman Bürki, aki szintén svájci állampolgár.

A Dortmund sportigazgatója, Michael Zorc úgy nyilatkozott: “Örömmel tölt el bennünket az, hogy egy olyan tapasztalt játékost köszönthetünk Marwin Hitz személyében, aki bizonyította tehetségét a Bundesligában hosszú éveken keresztül.”

A szerződéskötés során Hitz elmondta: “Az Augsburgban eltöltött öt különleges év után mind a sportteljesítmény terén, mind személyi szinten változásra vágytam. Alig várom a kihívást egy olyan nagy klubban, mint a Borussia Dortmund, különösen a Bajnokok Ligája mérkőzések kapcsán.”