HIVATALOS: Lucien Favre lett a Borussia Dortmund edzője!

Szerző: | 2018. máj. 22. | Klubhírek, Szerződések

Hivatalossá vált az, amit az elmúlt napokban tudni lehetett, hogy az eddigi vezetőedző, Peter Stöger helyét a korábban a Borussia Mönchengladbachot irányító Lucien Favre lett a Dortmund trénere. A 60 éves, svájci szakember 2020. június 30-ig írt alá a sárga-feketéknél.

“Lucien Favre a legjobbkor érkezett, mivel fontos részét fogja képezni a nyári átalakulásunknak. Nagyra értékeljük a szakmai tudását, amit a Bundesligában a Herthánál, a Mönchengladbachnál, valamint a Nizzában elért.” – fogalmazott a Dortmund sportigazgatója, Michael Zorc.

“A Dortmundot edzeni hatalmas és örömteli feladatnak ígérkezik, örömmel vettem át a csapat irányítását. Szeretnék köszönetet mondani a vezetőknek, hogy bizalmat szavaztak nekem. Mostantól, ettől a perctől együtt fogunk dolgozni az új csapaton. A BVB az egyik legsikeresebb klub Európában, és várom, hogy visszatérhessek a Bundesligába, amit nagyon jól ismerek, és szem előtt tartottam az elmúlt két évemben, amikor Nizzában voltam.” – mondta az új edző, Lucien Favre.

Favre korábban a Hertha BSC és a rivális Mönchengladbach vezetőedzőjeként összesen hat évet dolgozott a Bundesligában. A legutóbbi két idényt a Nice-nél töltötte, amellyel a 2016-17-es szezonban bronzérmes lett a francia bajnokságban.