Pletykafészek - Élő

Kehl: vissza kell hozni az igazi dortmundi értékeket

Egy hete dolgozik új pozíciójában a 2011-es és 2012-es bajnok csapat kapitánya, Sebastian Kehl. Feladatai sokrétűek lesznek, de izgatottan várja a kihívásokat.

Számos korábbi dortmundi klublegenda, mint Siegfried Held, Norbert Dickel, Karl-Heinz Riedle, vagy Lars Ricken folytatta a pályán megkezdett munkáját a szakmai stábban. A legsikeresebb csapatok kapitányai általában még különlegesebb státuszba kerülnek, legalábbis Hans-Joachim Watzke szerint, hogy ne menjünk messzebb, az 1995-ben és 1996-ban bajnoki címet, 1989-ben Német Kupát, 1997-ben pedig Bajnokok Ligáját nyerő Michael Zorc húsz éve dolgozik a csapat sportigazgatójaként.

Három évvel visszavonulása után, a 2011-es és 2012-es bajnokcsapat kapitánya is felszállt a fedélzetre, hogy onnan segítse tovább a klubot, Sebastian Kehl új szerepkörben, de saját meggyőződése szerint egyértelmű célokkal vág neki a munkának.

“Nagyon várom ezt az izgalmas feladatot és azt, hogy találkozzak a mindennapi kihívásokkal”

– mondta Kehl múlt heti bemutatkozó sajtótájékoztatóján. Ahogy Michael Zorc kifejtette, Kehl elsődleges feladata többek között a profi játékosokkal való kapcsolattartás, a szerződéseik kezelése lesz. Magyarul, az olyan helyzeteket kell majd elsimítania, mint a nem is olyan távoli múltban történő Ousmane Dembélé- vagy Pierre-Emerick Aubameyang-saga.

“A játékospiac egyre összetettebbé és bonyolultabbá válik. Ennek kezelése menedzseri szinten elkerülhetetlen”

– nyilatkozta Michael Zorc, aki hozzátette, Kehl irényításával szeretnék ismét középpontba helyezni azokat az értékeket, mint a fegyelem és a jó mentalitás.

Kehl úgy fogalmazott, szeretné újrateremteni a csapat háza táján az igazi Dortmund-érzést.

“Dortmund egy munkásváros, és ez a klub nagyon különleges szerepet tölt be az életében. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a játékosok identitása hogyan határozza meg a klubét. Fegyelem, tisztelet, és küzdelem a végsőkig – ennek kell lennie a BVB-nek.”

Infók róla: Dorogi László

Olvastad már?

Kobel volt a kulcsembere a brusztolós találkozónak – a mérkőzés érdekességei

Eső vize mosta Bajorország földjét, és elmosta a Dortmund előnyét is, miután az Augsburg kemény …