Pletykafészek - Élő

Győzelemmel kezdett Lucien Favre a dortmundi kispadon – ÖSSZEFOGLALÓ

Győzelemmel kezdett a dortmundi kispadon Lucien Favre, miután csapata 1-0-ra legyőzte az Austria Wien csapatát Alexander Isak góljával.

Elég tépázott csapattal kezdett a Borussia, hiszen a VB résztvevők (Reus, Bürki, Delaney, Guerreiro, Akanji, Kagava, Hakimi és Piszczek) pihentetése mellett apróbb sérülések is szerepet játszottak a keret alakításában (Weigl, Dahoud). Az együttes 4-4-2-es szisztémában állt fel, erősen labdabirtoklós játékra építve, igaz, tiszta gólszerzési helyzethez alig jutott a csapat az első játékrészben.

A remek napot kifogó Isak a 20. percben dolgoztatta meg Pentzet, aki lábbal hárított, majd a 32. percben Schürrle blokkolt szabadrúgásánál csapott le gyorsan, de sikertelenül, végül Philipp remek passzából Pulisic adott neki gólpasszt a 39. percben, miután egyedül maradt a büntetőterületen. Három perccel később újra a svéd került szerepbe egy Schürrle-passzt követően, de sajnos túl hosszúnak bizonyult az indítás.

A védelem is kellően szervezett volt, csupán egy tiszta lehetőséghez jutott az Austria, a 44. percben Turgemann tette próbára Hitzet, aki remekül állta a sarat.

A szünetet követően tíz új játékos lépett pályára, Oelschlägellel a kapuban, Schwermann és Boadu maradt a padon. Sancho az 53. percben máris próbára tette Pentzet, aki nehezen bár, de hárítani tudott, majd Rode kísérleténél is résen volt (69′). Sok akció nem jellemezte a második játékrészt sem hazai oldalról, Sahin tisztázott egy lövést a 61. percben a gólvonalról.

A Dortmund így győzelemmel kezdett, de hamarosan jön a folytatás – amerikai útjuk során nem kisebb csapatokkal, mint a Manchester Cityvel, a Liverpoollal és a Benficával csapnak össze a Sárga-Feketék. Heja!

1. félidő: Hitz – Toljan, Pieper, Diallo, Wanner – Pulisic, Gotze, Burnic, Schürrle – Philipp, Isak
2. félidő: Hitz – Bockhorn, Toprak, Zagadou, Schmelzer – Wolf, Rode, Sahin, Sancho – Bruun Larsen, Gómez
Gól: 0:1 Isak (39., Pulisic)
Nézőszám: 17.000 (teltház)

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

Négy találatig jutott a BVB a Freiburg otthonában

Simának ígérkezett, sima is lett: négyet lőtt a Dortmund a Freiburgnak a Bundesliga 30. fordulójában, …