Pletykafészek - Élő

Jacob Bruun Larsen lehet a szezon felfedezettje

A fiatal dán szélső remek felkészülési időszakot tudhat maga mögött és úgy tűnik, Lucien Favre komolyan számol vele az első csapatnál.

Finoman fogalmazva sem alakult tökéletesen Jacob Bruun Larsen előző éve. A dán játékos a Stuttgartnál töltötte kölcsönben az előző szezont, de közel sem kapott annyi játéklehetőséget, mint amennyire számított. Lucien Favre érkezésével – ahogy minden BVB-játékos – ő is tiszta lappal vágott neki a felkészülésnek és most úgy fest, sikerült megragadnia a felkínált esélyt.

A dán utánpótlás válogatott támadó négy gólt szerzett az előszezonban, az FC Zürich ellen 4-3-ra megnyert találkozón egyenesen mesterhármassal jelentkezett, de a csapat utolsó, Lazio elleni előkészületi találkozóján is lehetőséget kapott a bal szélen, Marco Reus győztes találatánál pedig ő készített elő. Larsent elsősorban az említett pozícióban használta Favre nyáron, de éppen úgy bevethető a pálya közepén, ahogy a jobb szélen is. Jól segíti a védekezést és gyakorlatilag minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, amelyekkel egy modern szélsőnek rendelkeznie kell.

A labdarúgó a BILD-nek nyilatkozva úgy fogalmazott:

“Farve mesterrel átbeszéltük azokat a dolgokat, amelyeket elvár tőlem a pályán, kitértünk a részletekre és sok információval látott el, milyen lehetőségeim vannak a csapaton belül. Ez tetszik nekem, mert nagyon sokat tanultam belőle az elmúlt hetekben. Jó csapatunk van, amelyik napról-napra jobb lesz.”

Larsen egy igazi futógép, néha úgy tűnik, sosem fogy el az energiája, nem véletlen, hogy a svájci tréner komolyan számol vele az első csapatnál. Nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy a dán a Borussia előszezonjának legnagyobb nyertese, így egyáltalán nem lenne meglepő, ha hétfőn este a kezdő csapatban találná magát a Greuter Fürth elleni Német Kupa mérkőzésen.

Infók róla: Dorogi László

Olvastad már?

Fényes rekord a Signal Iduna Parkban – a mérkőzés érdekességei

Kemény (még ha a lövések aránya 15-8 volt is), de megérdemelt győzelmet aratott a BVB …