Favre: továbbjutottunk és csak ez számít

Szerző: | 2018. aug. 21. | Nyilatkozatok, Sajtószoba

Nem volt híján drámai jeleneteknek a Greuter Fürth-Borussia Dortmund Német Kupa találkozó, de két kései góllal előbb a hosszabbítást, majd a továbbjutást is kiharcolta a BVB. Lucien Favre az ellenfelet dicsérte mérkőzés után sajtótájékoztatóján, amelyre rá is szolgált a másodosztályú csapat.

“Nem ért meglepetésként, hogy ilyen nyögvenyelős mérkőzést kellett játszanunk. Nem sikerült 90 percig irányítanunk a találkozó menetét, nem sikerült dominálnunk és rengeteg labdát ajándékoztunk el, amelyekre semmi szükség nem volt és nagy kockázatot is vállaltunk vele bizonyos helyzetekben”

– kezdte értékelését a svájci mester a hosszabbításban aratott 2-1-es sikert követően.

Favre hozzátette, az ellenfél fantasztikusan játszott, a szünet után pedig különösen veszélyessé vált a játékuk dortmundi szempontból. A Borussia trénereként első tétmérkőzését vívó svájci elmondta, hogy a lábak még igencsak rozsdásan mozogtak a felkészülési időszakot követően és a csapatjáték sem volt olyan, mint amilyet szeretne majd látni a jövőben. Ennek egyik oka, hogy a keret jelentős része később csatlakozott a csapathoz a világbajnokság miatt, így Favre elmondta, szüksége van a játékosoknak még egy kis időre, amíg minden részlet a helyére kerül.

Ha csak a statisztikákat vesszük figyelembe, a Borussia nagy fölényt harcolt ki a mezőnyben a Fürth-tel szemben, a 129 játékperc alatt tizenkilenccel többször lőttek kapura a sárga-feketék, 70 százalékban birtokolták a labdát és a passzpontosság is egészen kiváló, 87 százalékos volt.

“Számos lehetőségünk adódott a gólszerzésre, akár hét-nyolc gólt is lőhettünk volna” – folytatta Favre, aki ezzel együtt sem tűnt elégedetlennek. “Nagyon fontos, hogy sikerült helyzeteket kidolgoznunk. Összességében nem futballoztunk rosszul, ugyanakkor az ellenfelünknek is voltak lehetőségei szép számmal, aminek annyira nem örülök” – zárta a svájci tréner.

A kicsikart győzelemmel tovább él a Dortmund 13 éves szériája – 2005 óta nem esett ki a csapat a Német Kupa első körében.

“Továbbjutottunk. Ennyi számít. Csak ez számít”

– tette hozzá Lucien Favre.